Wisselen van energieleverancier

Wisselen van energieleverancier kan natuurlijk op ieder moment. U doet een energievergelijkingstest, kijkt wat u kunt besparen en stapt over. Toch is niet ieder moment voor iedereen het meest geschikt om over te stappen. De vraag is dus: wanneer moet je wisselen van energieleverancier?

 

De beste tijd van het jaar

Vanaf september beginnen vaak de eerste televisiecommercials van energieleveranciers, waarin ze unieke aanbiedingen tonen. De maanden die volgen (oktober – december) neemt dat aantal alleen maar toe. Logisch ook, want juist in deze maanden stookt u de kachel nog eens op –met hogere energiekosten als gevolg.

Mocht u zoeken naar een goede aanbieding, is het najaar dus vaak lucratief. Een goede energieaanbieding kan u tot wel 450 euro besparing per jaar opleveren. Maar welke aanbieding kiest u? Energie-vergelijken.net selecteert voor u continue de beste deals. U hoeft enkel de energievergelijker in te vullen en binnen enkele seconden krijgt u van ons een onafhankelijk en betrouwbaar overzicht. Het enige wat u hoeft te doen, is kiezen voor het gunstigste tarief!

Doe het ieder jaar

U bent al jaren vaste klant bij uw energieleverancier. Dat is niet zo mooi. Trouwe klanten worden namelijk niet altijd beloond. Dat zit zo: sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 zijn leveranciers voortdurend op zoek naar nieuwe klanten. Deze proberen ze te trekken door interessante kortingen of welkomstcadeaus. Jaarlijks wisselen van energieleverancier kan daarom heel gunstig voor u uitpakken. En met behulp van energie vergelijkingssites is dit ook helemaal niet ingewikkeld.

>>>Ik wil direct naar de energievergelijkingstest

 

Hoe kunt u wisselen van energieleverancier?

Wisselen kan eenvoudig en snel. In slechts vijf stappen bent u gewisseld van energieleverancier.

  1. Vul de energievergelijker in
  2. Maak uw keuze
  3. Vul het overstapformulier in
  4. Uw oude contract wordt opgezegd
  5. U ontvangt uw nieuwe contract: u bent gewisseld!

Na de overstap heeft u altijd 14 dagen bedenktijd om eventueel terug te wisselen naar uw oude leverancier. Dit is natuurlijk altijd extra gedoe. Omdat niemand zit te wachten op gedoe met energiecontracten, raden wij onze klanten altijd aan om voor de overstap alle overstapregels, voor- en nadelen goed op een rijtje te zetten. Dan weet u zeker waar u aan begint!

De addertjes onder het gras

Zoals hierboven al kort beschreven, is wisselen van energieleverancier vaak aan een aantal regels gebonden, de zogenoemde overstapregels. U vindt deze op de website van uw huidige leverancier. Mocht u dat niet handig vinden, kunt u natuurlijk ook de klantenservice van het energiebedrijf bellen. Hier kunt u al uw vragen stellen.

Meer energiebesparingstips leest u hier.