Banner Energie Vergelijken

Over Qurrent

actie van Qurrent gratis Feyenoord shirt

Qurrent is in 2006 geboren uit een innovatiewedstrijd. Als winnaar kwam er een vernieuwend idee uit de bus: een bedrijf dat de klant zo weinig mogelijk energie wil laten gebruiken en helpt om zelf energie op te wekken. In 2011 namen Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties het initiatief voor een nieuw soort energiebedrijf.

Sinds 2014 mag Qurrent zich dan ook energieleverancier noemen en richt het zijn pijlen ook op de levering van groene energie tegen inkoopprijs. Inmiddels levert Qurrent groene energie aan meer dan 50.000 aansluitingen.

Het bedrijf streeft niet naar maximale winst. Het doel is dat iedereen net zoveel duurzame energie opwekt als verbruikt.

Energiebedrijven zijn fossiel

Fossiele energiebronnen raken op en CO2-uitstoot leidt tot klimaatverandering. Dat weten we allemaal. Toch willen de meeste energiebedrijven nog steeds zoveel mogelijk grijze stroom en gas verkopen. Dat vindt Qurrent niet meer van deze tijd.

Opwekken en besparen is zo geregeld

Het opwekken en besparen maakt men bij Qurrent zo gemakkelijk mogelijk. Ze sturen graag iemand langs voor een isolatiecheck. Of om te helpen met zonnepanelen op uw dak. En als het dak niet geschikt is, dan kunt u deelnemen in een zonnepark. Of voordelig participeren in een windmolen uit het windpark. U kunt ook gewoon kiezen voor groene stroom tegen inkoopprijs. Ook die komt van Nederlandse windmolens. Het is allemaal zo geregeld.

Opnieuw de groenste energieleverancier van Nederland

U kunt natuurlijk ook kiezen voor groene stroom en gas tegen inkoopprijs. De stroom komt van Nederlandse windmolens en het gas is altijd CO2-gecompenseerd. Qurrent is voor het tweede jaar op rij door Greenpeace, de Consumentenbond, HIVOS, Natuur & Milieu, WISE en WNF verkozen tot groenste stroomleverancier van Nederland!

Doe mee en maak meer mogelijk

Bij Qurrent bent u niet alleen maar klant, u bent ook lid van de coöperatie. Deze investeert in duurzame energieprojecten, zoals het windpark Hellegatsplein. De opbrengst gaat naar de leden. Naar u dus. En hoe meer mensen meedoen, hoe meer men kan financieren. Zo wordt er steeds meer opgewekt en wordt uw groene energie nóg voordeliger. Dat is het idee achter Qurrent.