Banner Energie Vergelijken

Pure Energie

Pure Energie is een echt groen energiebedrijf. Hun groene stroom wordt voor 100% opgewekt uit windkracht en de zon. Bovendien verkopen ze niet meer energie dan ze opwekken. Jaar na jaar worden ze dan ook uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Wil je meer weten over Pure Energie en hun aanbiedingen? Lees dan verder.

Actie Pure Energie
Pure energie logo

Wat voor bedrijf is Pure Energie?

Pure Energie is een van de weinige energieleveranciers waarvan groene stroom ook echt groen is. Alle stroom wordt namelijk in Nederland opgewekt door duurzame energiebronnen. Hun stroom komt voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland. Bovendien verkoopt Pure Energie niet meer energie dan ze zelf opwekken.

In 2019 blijkt uit het stroometiket van de energiemaatschappij dat 98,6 procent van de energie opgewekt is uit windenergie en 1,4 procent uit zonenergie. Het stroometiket is een wettelijke verplichting om aan afnemers te laten weten waar de geleverde energie uit bestaat. Het geeft aan welk deel van de stroom groen is of grijs. Ook wordt vermeld welke grondstoffen of hulpbronnen gebruikt zijn voor de opwekking ervan.

Klant worden bij Pure Energie betekent direct investeren in een duurzamere wereld. De energiemaatschappij levert namelijk niet meer energie dan ze zelf produceren. De inkomsten worden dus geïnvesteerd in Nederlandse duurzame energie oplossingen zoals windmolens en zonnepanelen. Waar andere aanbieders soms groene stroomcertificaten inkopen om hun grijze stroom groen te maken, doet Pure Energie dit dus niet. Hun groene stroom is daarmee ook echt groen.

Ondernemen is meer dan alleen winst maken, vindt Pure Energie. Het betekent dat je rekening houdt met de omgeving, verantwoordelijkheden neemt voor toekomstige generaties en dat je wat terug doet voor de maatschappij. Hiervoor heeft de energiemaatschappij een fonds opgericht, dat Pure Energie Fonds heet. Dit fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een duurzame Nederlandse samenleving. Het is een onafhankelijke stichting met als doelstelling om duurzame projecten te stimuleren en te helpen realiseren.

Terug naar het begin

Welke aanbiedingen heeft Pure Energie?

Bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% Nederlandse groene stroom en gas. En alsof dat nog niet goed genoeg is, biedt de energieleverancier ook nog eens scherpe tarieven. Regelmatig zijn er ook overstap acties waarbij je een mooi welkomstcadeau krijgt of een flinke korting. Je kunt dan kiezen uit een cashback actie of een cadeau bij overstap. Klik hier voor de acties van dit moment of klik op het onderstaande plaatje voor de laatste aanbieding:

AAnbieding Pure Energie

De historie van Pure Energie

Het energiebedrijf begon in 1995 onder de naam Raethuys met het ontwikkelen van windenergie. Drie jaar na de start was de eerste windmolen een feit. Het begin van iets groots, want in 2020 zijn dat er inmiddels 74. De windmolens staan in parken door heel Nederland. In 2011 ging de duurzame ontwikkeling verder met de start van zonne-energie projecten. Op de daken van bedrijfsgebouwen werden zonneparken aangelegd. Dit zijn heel veel zonnepanelen naast elkaar gelegd op grote daken van bedrijfspanden.

In 2013 werd voor het eerst groene stroom geleverd aan afnemers. 100% groen en dus geen sjoemelstroom. Wat we met sjoemelstroom bedoelen, lees je hier. Pure Energie werkt graag samen op lokaal niveau. In 2015 was windpark Kloosterlanden het eerste windpark dat samen met een lokale energiecoöperatie ontwikkeld werd.

In 2019 besloot het bedrijf verder te gaan onder de naam Pure Energie. Het bedrijf blijft maar groeien en zal ook in 2021 blijven investeren in duurzame energie. Zo staan er 10 nieuwe windparken op de planning en wordt gebouwd aan 50 nieuwe windmolens.

Terug naar het begin

Wat is sjoemelstroom?

Laten we duidelijk zijn: Pure Energie verkoopt echt groene stroom en geen sjoemelstroom. Maar wat is sjoemelstroom dan? En waarom beginnen we daar over? Het is een beetje ingewikkeld verhaal, maar we leggen het je graag uit.

In principe mag groene energie alleen zo genoemd worden als het ook echt zo is. Elke eenheid duurzaam opgewekte energie moet daarom een certificaat van echtheid hebben. Het instituut Certiq geeft deze certificaten uit aan de energieproducenten en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) controleert vervolgens of dit allemaal goed verloopt. Zover niets aan de hand, lijkt het.

In sommige landen, zoals bijvoorbeeld Noorwegen, is praktisch alle opgewekte stroom groen. In dit Scandinavische land wordt al bijna honderd jaar energie opgewekt op basis van waterkracht. Enorme stuwmeren zijn hiervoor speciaal aangelegd en de Noren weten daardoor dat hun energie altijd groen is. Het bijbehorende certificaat heeft voor hen daarom weinig waarde. De Noren mogen deze certificaten, overigens geheel volgens internationale regels, ook verkopen aan buitenlandse energieproducenten.

Deze buitenlandse energieproducenten koppelen die certificaten vervolgens aan hun grijze stroom. Grijze stroom wordt zo groen gemaakt, op papier. Deze groene stroom noemen we sjoemelstroom. Op papier is hij wel groen. Maar deze groene stroom is eigenlijk grijze stroom met een groen etiket. De groene stroom van Pure Energie is dan ook geen sjoemelstroom, maar echte groene stroom. Opgewekt in Nederland en op basis van honderd procent duurzame bronnen zoals wind en de zon.

Vind je het belangrijk dat jouw groene stroom ook echt groen is? Dan kies je voor een energieleverancier zoals Pure Energie. Al jarenlang wordt deze energiemaatschappij door onafhankelijke partijen als bijvoorbeeld Greenpeace, de Consumentenbond en Natuur&Milieu als groenste jongetje van de klas geprezen.

Terug naar het begin

Wat vinden anderen van Pure Energie?

Uit de beoordelingen en ervaringen van de klanten van Pure Energie blijkt dat zij erg tevreden zijn. Reviews zijn over het algemeen positief met een gemiddelde beoordeling van 8.9. Het personeel van de klantenservice heeft als functietitel “medewerker klantgeluk“. Een duidelijk signaal dat klanttevredenheid hoog in het vaandel staat bij het energiebedrijf.

Een verhuizing of de meterstanden kunnen eenvoudig doorgegeven worden via een formulier op de website. Ook een contract verlengen is zo online geregeld door inloggen op je persoonlijke account. En als je toch graag persoonlijk contact hebt met een medewerker, dan kun je een e-mail sturen of een verzoek achterlaten om teruggebeld te worden. Ook is contact via social media mogelijk. Het maakt hierbij niet uit hoe je contact opneemt, Pure energie is er om je te helpen.

Terug naar het begin

Hoe kan ik overstappen naar Pure Energie?

Wil je ook groene stroom van weiland tot stopcontact? Je kunt elke windmolen in Nederland kiezen voor jouw groene stroom. Tenzij die windmolen natuurlijk al is uitverkocht. Overstappen naar Pure Energie is heel eenvoudig. Klik op de onderstaande link en vul je gegevens in:

Ja, ik wil overstappen!

Hoe gaat het overstapproces daarna precies? We leggen het je graag uit in het onderstaande eenvoudige stappenplan. En als je tijdens het aanmelden toch nog een vraag hebt die hier niet tussen staan, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Pure Energie.

Stap 1: Vul je verbruik in

De eerste stap van het aanmelden als nieuwe klant is het aangeven van de hoeveelheid stroom en gas die je in een jaar verwacht te gebruiken. Deze bedragen vind je terug op de jaarafrekening van jouw oude energieleverancier. Heb je de eindafrekening niet bij de hand? Geen probleem. Kies dan de optie dat je jouw verbruik niet weet. Je krijgt dan een keuzehulp om jouw verbruik te schatten. Je geeft hiervoor aan of je een dubbele meter hebt en/of zonnepanelen. Ook kies je het soort huis waarin je woont (appartement, vrijstaande woning, 2onder1kap, een hoekwoning of een tussenwoning) en met hoeveel mensen je daar samenwoont. Aan de rechterkant van de aanmeldpagina verschijnt op basis van deze gegevens een schatting van jouw jaarverbruik en de bijbehorende kosten.

Stap 2: Kies jouw energiecontract

Nu duidelijk is hoeveel energie je verwacht te gebruiken, kun je kiezen of je zowel stroom en gas wilt afnemen of alleen gas of alleen stroom. Alle opties zijn mogelijk. Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract. Je kunt kiezen tussen 1, 3 en 5 jaar of een variabel contract, waarbij de tarieven meebewegen met de marktontwikkelingen.

Afhankelijk van jouw keuze voor de duur van het energiecontract, verschillen ook de aanbiedingen. Je kunt cadeaus kiezen of voordeel in de vorm van een korting op jouw energiecontract.

Stap 3: Jouw persoonlijke gegevens

Daarna geef je jouw adres, bankrekening en andere persoonlijke gegevens op. En bepaal je of je wil overstappen van energieleverancier of dat je geen lopend contract meer hebt bij een andere energieleverancier. Deze gegevens worden gebruikt om de juiste ingangsdatum van je nieuwe contract te bepalen. Vul deze zorgvuldig in, dan zorgt Pure Energie dat alles in orde komt.

Zo, klaar! Pure Energie regelt nu de rest. Ze zeggen jouw oude contract voor je op als dat nodig is en sturen je jouw nieuwe contract toe. Heb je een slimme meter? Dan hoef je ook geen meterstanden meer op te nemen, dat doet jouw nieuwe energieleverancier ook gewoon voor je.

Terug naar het begin