OXXIO Energie vergelijken

Oxxio is sinds 2000 actief in Nederland op de energiemarkt. Het bedrijf is een pure Nederlandse energieleverancier. Oxxio levert groene stroom en gas aan zowel particuliere als aan zakelijke klanten. Het bedrijf positioneert zich als prijsvechter in de markt en wil haar klanten grip geven op de energiekosten. Het bedrijf verspreidde al in 2005 slimme meters onder haar klanten en tegenwoordig biedt het haar klanten de mogelijkheid om zelf alles online te regelen.

 

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Oxxio

De geschiedenis van Oxxio

(bron: wikipedia)
Onderdelen van het bedrijf zijn sinds 2000 op de Nederlandse elektriciteitsmarkt actief. Oxxio bestaat tot 2005 uit drie verschillende merken: Energiebedrijf.com, opgericht in 2000, daarnaast Durion (onderleverancier van Energiebedrijf.com), in 2001 opgericht als Our Energy en in 2003 overgenomen en tevens Evolta, opgericht in 2002 en overgenomen in 2004. In juni 2005 wordt Oxxio voor 137 miljoen euro overgenomen door het Britse energieconglomeraat Centrica. Daarmee is de aanvankelijk geambieerde en reeds op stapel staande beursgang van de baan.

In september 2005 zet Oxxio een meetbedrijf op en implementeert een officieel meetsysteem. Geen enkel meetbedrijf in de markt zet op dat moment nog zo actief in op de slimme meter. Het bedrijf wil met de slimme meter de dienstverlening naar de klant toe verbeteren en haar voorzien van betere producten op het gebied van energielevering. Naar eigen zeggen worden in de eerste maanden al direct 30.000 slimme meters aangevraagd.[3]

Eind 2007 neemt het bedrijf de in 2007 opgerichte energieleverancier Go-energy over. Oxxio opereert zelfstandig onder de vlag van Centrica. Voor Centrica dient het Nederlandse energiebedrijf als basis voor verdere groei in Noordwest-Europa. Centrica kondigt in juli 2009 aan naar een nieuwe eigenaar voor Oxxio op zoek te gaan, om zo de verdere plannen van het bedrijf gestalte te kunnen geven. In maart 2011 toont Eneco Groep belangstelling voor een overname. De overname wordt goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de verkoop is in het tweede kwartaal van 2011 afgerond. Bij de overname in 2011 heeft het ruim 400.000 klanten in Nederland.

Oxxio is in 2015 verhuisd van het eigen onderkomen in Hilversum naar het kantoor van Eneco Groep te Rotterdam en functioneert voort als zelfstandig bedrijf en onder eigen leveringsvergunningen.

 

Profiteer van de Dalurendeal van Oxxio!

In de daluren betaalt u slechts € 0,0001 per kWh voor stroom. Dat is dus bijna niets. Let op. U betaalt nog wel netbeheerkosten en overheidsheffingen. Dat noemen wij nog eens een goede deal! Profiteer van de Dalurendeal en klik hier of op de onderstaande banner.

Dalurendeal van Oxxio

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

  1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
  2. 100% betrouwbaar
  3. Exclusieve aanbiedingen
  4. Overstappen is zo geregeld
  5. 2 weken bedenktijd
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van NUON Vattenfall Profiteer nu! NUON aanbieding van de maand
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Energie-vergelijken.net is onderdeel van Stellar Web Concepts.
Rie Mastenbroekstraat 7
2031VR Haarlem