Banner Energie Vergelijken

OXXIO

Oxxio is een echte prijsvechter op de energiemarkt. Hun tarieven zijn altijd scherp zonder dat de kwaliteit eronder lijdt. Inmiddels is Oxxio voor de 3e keer op rij de winnaar van de Gouden Energie Award voor de beste prijs en kwaliteit, In de Oxxio-app regel jij jouw energiezaken makkelijk en snel. Wil je meer weten over Oxxio en hun aanbiedingen? Lees dan verder.

Oxxio Energie Cashback Actie
Logo Oxxio

Wat voor bedrijf is Oxxio?

De slogan van Oxxio is Superslim. Supervoordelig. Slim omdat het bedrijf altijd gebruik maakt van de nieuwste technologie als het gaat om dingen makkelijker maken voor hun klanten. Zo hebben ze al sinds 2005 een slimme meter, zodat meterstanden doorgeven automatisch gaat. Daar hoef jij dus niets meer voor te doen. Hun nieuwste innovatie is de slimme app, waarmee klanten al hun energie zaken digitaal kunnen regelen.

Supervoordelig omdat de tarieven van Oxxio altijd scherp zijn. Zo krijg je als klant groene stroom voor de prijs van grijze stroom. Hoe groen is Oxxio? De groene stroom van Oxxio bestaat voor 100% uit Europese windkracht. Wil je nog iets duurzamer zijn, dan kan dat ook door te kiezen voor 100% windkracht van Nederlandse windmolens.

Oxxio is de vierde energieleverancier van Nederland in grootte. Toch blijft het bedrijf focussen op persoonlijk en efficiënt contact. Die focus op klanttevredenheid heeft tot een uitbreiding van het aanbod geleid. Speciaal voor hun energieklanten heeft Oxxio nu ook internet, TV en bellen. Energieklanten profiteren zo van blijvend combivoordeel. Lees onderstaand meer over hoe jij ook kunt besparen op jouw telecom kosten.

Terug naar het begin

Welke aanbiedingen heeft Oxxio?

Oxxio is een echte prijsvechter met scherpe tarieven. Regelmatig zijn er ook overstap acties waarbij je een mooi welkomstcadeau krijgt of een flinke korting. Je kunt dan kiezen uit een cashback actie of een cadeau bij overstap.

Momenteel heeft Oxxio geen cashback actie. Veel andere aanbieders hebben die wel. dus als je liever kiest voor een cashback actie dan voor scherpe tarieven alleen, kijk dan eens bij NLE voor hun cashback.

Voor cashbacks geldt meestal dat langer klant worden meer oplevert. Kies je voor een langere looptijd, dan wordt het bedrag dat je retour ontvangt ook hoger.

Klik hier voor de acties van dit moment of klik op het onderstaande plaatje voor de laatste aanbieding (let op: ook al geeft de banner dit wel aan, er is momenteel geen cashback bij Oxxio):

Oxxio Energie Cashback Actie

Wil je nog meer besparen? Kies dan voor het Oxxio combipakket. Je ontvangt dan voordelige groene energie èn internet, bellen & TV van Oxxio.

Nu met 6 maanden gratis internet en gratis activatie ter waarde van € 30. Lees onderstaand meer over de voordelen van het combipakket of klik op het onderstaande plaatje voor de actie:

Oxxio Internet TV en bellen acties

Oxxio Internet, tv en bellen

We kennen Oxxio natuurlijk al jarenlang als energieleverancier. Daar is het niet bij gebleven, tegenwoordig zijn ze ook telecomaanbieder. Ja, je leest het goed. Je hoeft geen energieklant te zijn voor Oxxio Internet, TV en bellen, maar dan loop je wel combi voordeel mis. Oxxio klanten die kiezen voor beiden ontvangen namelijk veel extra korting.

Het Oxxio Combipakket bestaat uit 100% groene energie, internet, interactieve tv en bellen. Fox Sport 1 hoort er ook standaard bij. Nieuwe klanten ontvangen de eerste zes maanden gratis internet en betalen geen aansluitkosten.

Oxxio biedt internet aan via DSL én via het supersnelle glasvezel. Zo heb jij altijd een stabiele snelle internetverbinding want Oxxio maakt gebruik van het kwaliteitsnetwerk van KPN.

Kun je nu niet overstappen omdat je nog een lopend contract hebt of al energieklant van Oxxio bent? Geen probleem! Je kunt je ook aanmelden voor enkel Internet, TV en bellen.

Terug naar het begin

Oxxio Internet TV en bellen acties

De historie van Oxxio

In 2000 begonnen twee pioniers Oxxio, dat toen nog Energiebedrijf.com heette. Kees Donkervoort en Erik de Heus hadden een visie over wat er voor nodig was om de energiemarkt echt vrij te maken en gingen enthousiast aan de slag. Je bent het vast vergeten en dat is niet zo gek. Nu is het voor ons immers heel normaal om regelmatig van energieleverancier te wisselen, maar in die tijd bleven we meestal jarenlang klant bij dezelfde energieleverancier. En betaalden we dus meestal teveel.

Vanaf het begin positioneerde Oxxio zich als echte prijsvechter met scherpe tarieven. Ook streefde het energiebedrijf er altijd al naar om klanten grip te geven op hun kosten. In 2005 was Oxxio het eerste Nederlandse bedrijf dat klanten een slimme meter gaf. Tegenwoordig heeft bijna elk huishouden standaard een slimme meter die het verbruik automatisch naar de leverancier stuurt. Maar toen was de Oxxio slimme meter echt vernieuwend.

Hoewel het bedrijf dus al ruim 20 jaar bestaat, is het innovatieve karakter steeds hetzelfde gebleven. In mijn Oxxio kunnen klanten met de speciale Oxxio app alles online zelf regelen. Zo heb je altijd inzicht in je verbruik, maandbedrag en betalingen. Meterstanden en wijzigingen geef je makkelijk door via de Oxxio App. En heb je een vraag? Dan geeft chatbot O. je 24/7 antwoord.

Sinds 2011 is Oxxio onderdeel van de Eneco Groep. Tijdens de overname verhuizen 400.000 klanten mee. Hoewel Oxxio dus onderdeel is van Eneco en sinds 2015 ook in hetzelfde kantoor gehuisvest is, functioneert het wel als een zelfstandig bedrijf met eigen leveringsvergunningen. Speerpunt is hierbij dat ze juist geen grote energie- of telecomreus zijn. In tegendeel. Met een klein en gedreven team regelt Oxxio zaken persoonlijk en efficiënt voor hun klanten.

Terug naar het begin

Wat vinden anderen van Oxxio?

In de beginjaren na 2000, toen het bedrijf nog Durion heette, kwam het meermaals in het nieuws vanwege hun klantenservice. Klanten klaagden over de afhandeling van de opzegging van hun energiecontract. Ook zouden mensen telefonisch benaderd zijn met de toezegging van het opsturen van informatie terwijl er direct een energiecontract werd toegezonden. Dit heeft Oxxio echter lang achter zich gelaten en het bedrijf richt zich tegenwoordig met een klein hecht team op het leveren van kwaliteit.

Gemak dient de mens. De Oxxio app biedt kanten de mogelijkheid om zelf alles rondom jouw energielevering te regelen. De Oxxio app is gebruiksvriendelijk, supereenvoudig en heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Zo heb jij altijd inzicht in je verbruik, maandbedrag en betalingen. Doe bijvoorbeeld de jaarcheck in de app en voorkom verrassingen op je jaarnota.  Heb je meer verbruikt dan verwacht, dan kun je direct jouw maandbedrag aanpassen.

Maar als je er toch niet uitkomt, kun je terecht in de ingebouwde chatfunctie. Niet voor niets wordt de app dan ook beoordeeld met 4 sterren in de App Store en Play Store.

Terug naar het begin

Hoe kan ik overstappen naar Oxxio?

Wil je ook superscherpe tarieven voor gas en elektriciteit of ook voor internet, televisie en bellen? Overstappen naar Oxxio is heel eenvoudig. Klik op de onderstaande link en vul je gegevens in:

Ja, ik wil overstappen!

Hoe gaat het overstapproces daarna precies? We leggen het je graag uit in het onderstaande eenvoudige stappenplan. En als je tijdens het aanmelden toch nog een vraag hebt die hier niet tussen staan, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Oxxio.

Stap 1: Vul je verbruik in

De eerste stap van het aanmelden als nieuwe klant is het aangeven van de hoeveelheid stroom en gas die je in een jaar verwacht te gebruiken. Deze bedragen vind je terug op de jaarafrekening van jouw oude energieleverancier. Heb je de eindafrekening niet bij de hand? Geen probleem. Kies dan de optie dat je jouw verbruik niet weet. Je krijgt dan een keuzehulp om jouw verbruik te schatten. Je geeft hiervoor aan of je een dubbele meter hebt en/of zonnepanelen. Ook kies je het soort huis waarin je woont (appartement, vrijstaande woning, 2onder1kap, een hoekwoning of een tussenwoning) en met hoeveel mensen je daar samenwoont. Aan de rechterkant van de aanmeldpagina verschijnt op basis van deze gegevens een schatting van jouw jaarverbruik en de bijbehorende kosten.

Stap 2: Kies jouw energiecontract

Nu duidelijk is hoeveel energie je verwacht te gebruiken, kun je kiezen of je zowel stroom en gas wilt afnemen of alleen gas of alleen stroom. Alle opties zijn mogelijk. Daarna kies je de looptijd van jouw energiecontract. Je kunt kiezen tussen 1, 3 en 5 jaar of een variabel contract, waarbij de tarieven meebewegen met de marktontwikkelingen.

Afhankelijk van jouw keuze voor de duur van het energiecontract, verschillen ook de aanbiedingen. Je kunt cadeaus kiezen of voordeel in de vorm van een korting op jouw energiecontract.

Stap 3: Jouw persoonlijke gegevens

Daarna geef je jouw adres, bankrekening en andere persoonlijke gegevens op. En bepaal je of je wil overstappen van energieleverancier of dat je geen lopend contract meer hebt bij een andere energieleverancier. Deze gegevens worden gebruikt om de juiste ingangsdatum van je nieuwe contract te bepalen. Vul deze zorgvuldig in, dan zorgt Oxxio dat alles in orde komt.

Zo, klaar! Oxxio regelt nu de rest. Ze zeggen jouw oude contract voor je op als dat nodig is en sturen je jouw nieuwe contract toe. Heb je een slimme meter? Dan hoef je ook geen meterstanden meer op te nemen, dat doet jouw nieuwe energieleverancier ook gewoon voor je.

Terug naar het begin