Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. Je hoeft jouw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor je na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

Je hebt 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

Je bent overgestapt!

De energiemarkt is in 2014 vrijgegeven. Sindsdien ben je dus vrij om jouw eigen energieleverancier te kiezen. En om te switchen naar een goedkopere leverancier als je dat wilt. Hoe vaak ben jij de afgelopen jaren overgestapt?

Bespaar honderden euro’s

Overstappen naar een andere energieleverancier kan u een besparing opleveren van wel 450 euro op jaarbasis. Hoe dat kan? Energieleveranciers doen er alles aan om nieuwe klanten te werven. Daarom komen ze regelmatig met unieke acties en scherpe aanbiedingen. Een slimme consument switcht dus regelmatig.

De leveranciers leveren hun aanbiedingen aan bij Energie-vergelijken.net . Bij ons worden ze centraal beheerd. Wij zijn onafhankelijk. Wij hebben geen contracten of afspraken met leveranciers. Wél zorgen we voor de laagste prijzen en gunstigste tarieven, waardoor een overstap via ons vele malen goedkoper kan zijn dan dat u rechtstreeks bij de energieleverancier uw overstap regelt.

Wacht dus niet langer en stap vandaag nog over.

Overstappen energie? Eerst vergelijken!

Er zijn inmiddels bijna 40 energieleveranciers actief op de Nederlandse energiemarkt. Allemaal schermen ze met lage tarieven, gunstige contracten en handige gadgets. Logisch dus als u niet weet welke u kiezen moet.

Energie-vergelijken.net helpt u bij het maken van een overzicht. Vul de energievergelijker in en u ontvangt direct een onafhankelijk overzicht van de voor uw situatie goedkoopste tarieven. Zo betaalt u nooit teveel.

 

Hoe werkt de energievergelijker?

Energiekosten vergelijken kost slechts twee minuten van uw tijd. Het enige wat u nodig heeft is uw postcode en uw jaarnota van uw huidige leverancier. Vervolgens vult u in:

  • Uw postcode.
  • Uw leefsituatie (aantal personen in uw huishouden).
  • De hoeveelheid energie die u op jaarbasis verbruikt.

 

Hoeveel energie verbruikt u per jaar?

Heeft u uw jaarnota niet bij de hand en twijfelt u hoeveel energie u verbruikt? Geen probleem. Energie-vergelijken.net vult automatisch een gemiddeld verbruik voor u in. Voor een huishouden met twee personen is dat bijvoorbeeld 2600 KWh elektriciteit en 1100 m3 gas. Voor een gezin bestaande uit vier personen rekenen we met 4500 KWh en 1700 m3 op jaarbasis.

Een nieuwe energieleverancier

Het kiezen van een nieuwe leverancier kost u dus slechts enkele minuten van uw tijd. Als u uw keuze heeft gemaakt vult u het aanmeldingsformulier in, waarna wij de overstap voor u in orde maken.

Het oversluiten van uw oude contract naar een nieuw contract duurt in de regel zes tot acht weken. De nieuwe leverancier heeft namelijk tijd nodig om uw huidige contract op te zeggen en alle gegevens te verwerken.

Spelregels bij overstappen energie

Een overstap is wel verbonden aan een aantal spelregels. Zo kan het zijn dat u bij het voortijdig beëindigen van uw contract een overgangsvergoeding moet betalen. Deze vergoedingen kunnen oplopen tot maximaal 250 euro bij een contract met een resterende looptijd van 2,5 jaar. Meer over de spelregels bij het overstappen leest u hier.

Spijt van de overstap

Heeft u na het invullen van het aanmeldingsformulier spijt van uw keuze? Weet dan dat u, nadat u een bevestiging van de nieuwe leverancier hebt gekregen, een wettelijke bedenktijd heeft van 14 kalenderdagen. In die tijd kunt u zonder problemen uw nieuwe contract opzeggen.