Invullen Energievergelijker – Stap 4 – zakelijk of privé

Het invullen van onze energievergelijker doet u in 4 simpele stappen. Graag lichten we elke stap kort toe, zodat overstappen van energieleverancier nóg sneller en makkelijker gaat.

Stap 4: zakelijk of privé
In deze stap van de vergelijker geeft u aan of de energie die u afneemt voor zakelijk gebruik is. Als particulier kunt u hier dus ‘nee’ aanvinken. Heeft u een eigen bedrijf of bent u zzp’er? Dan kan het voordelig zijn om voor ‘ja’ te kiezen. Als u een kantoor of bedrijfspand heeft, kunt u als ondernemer namelijk een deel van uw energierekening aftrekken van de belasting. Een zzp’er die thuis werkt kan meestal een deel van de energierekening aftrekken. Voor de precieze regeling is het raadzaam even met uw boekhouder of de belastingdienst te overleggen.

U heeft de vergelijker ingevuld – en dan?
Als u alle gegevens heeft ingevuld, klikt u op de knop ‘ga verder’. U komt dan op de volgende pagina terecht, waar een overzicht met aanbieders getoond wordt. Met de knop ‘sorteren’ kunt u ervoor kiezen de resultaten op een andere manier weer te geven.

Filters
Onder het kopje ‘resultaten’ vindt u twee filters, waarmee u kunt kiezen voor het type stroom en het type contract. Qua typen stroom kunt u kiezen uit grijs en groen of een combinatie van beide. Qua contract kunt u kiezen voor vast of variabel. Bij een vast contract blijven de tarieven gedurende het contract gelijk. Zo weet u altijd waar u aan toe bent. Bij een variabel contract kunnen de tarieven wisselen. U kunt geluk hebben en lager uitkomen dan gedacht, maar ook hoger, als het tegenzit. Welk soort contract u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur.

Kies uw aanbieder
Als u klaar bent met vergelijken en een aanbieder heeft gekozen die het beste bij uw wensen past, klikt u bij de desbetreffende aanbieder op de knop ‘aanvragen’. Vervolgens vult u het aanvraagformulier in voor de leverancier van uw keuze en de aanvraag wordt direct doorgestuurd naar de energieleverancier.

Energievergelijker: hoe in te vullen?
Klik hier om terug te gaan naar de basisinformatie over het invullen van de energievergelijker.