Invullen Energievergelijker – Stap 3 – uw huidige aanbieder

Het invullen van onze energievergelijker doet u in 4 simpele stappen. Graag lichten we elke stap kort toe, zodat overstappen van energieleverancier nóg sneller en makkelijker gaat.

Stap 3: uw huidige aanbieder
In deze stap van de vergelijker vult u uw huidige energieleverancier in. Zie in de vergelijker bij dit onderdeel ook het vraagtekentje voor een korte uitleg.

Waarom het handig is uw huidige leverancier in te vullen
Als u uw huidige leverancier niet invult, wordt deze meegenomen in de vergelijker. Dit is onhandig omdat u in 9 van de 10 gevallen niet kunt overstappen naar uw huidige leverancier. Het heeft dus niet zoveel zin om deze mee te nemen in de vergelijker. Sterker nog, het zal waarschijnlijk alleen maar voor verwarring zorgen omdat de aanbieding die u van uw huidige aanbieder te zien zal krijgen áltijd gunstiger is dan het contract dat u nu heeft. In een nieuwe aanbieding wordt namelijk opnieuw de welkomstbonus meegenomen, verrekend in het maandbedrag. Deze bonus krijgt u bij uw huidige leverancier echter niet nog een keer.

Opmerking: Sommige energieleveranciers belonen het wanneer u besluit te blijven, in de vorm van een korting. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw leverancier. Vaak geldt een dergelijke beloning alleen wanneer u zowel gas als stroom bij dezelfde leverancier afneemt.

Wat als u geen of twee verschillende leveranciers hebt?
Als u nog geen energieleverancier heeft (bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe woning betrekt) kies dan in het drop down-menu voor ‘geen’. Heeft u twee aanbieders (bijvoorbeeld een aparte voor gas en een aparte voor stroom), en wilt u een aanbieding ontvangen voor stroom en gas ineen? Dan maakt het in principe niet heel veel uit welke van de twee aanbieders u selecteert.

Energievergelijker: hoe in te vullen?
Klik hier om terug te gaan naar de basisinformatie over het invullen van de energievergelijker.