Invullen Energievergelijker – Stap 2a – uw elektriciteitsmeter (enkel vs dubbel)

Het invullen van onze energievergelijker doet u in 4 simpele stappen. Graag lichten we elke stap kort toe, zodat overstappen van energieleverancier nóg sneller en makkelijker gaat.

Stap 2a: uw elektriciteitsmeter (enkel vs dubbel)
De tweede stap van de vergelijker betreft de elektriciteitsmeter in uw woning. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen enkele en dubbele meters. Zie in de vergelijker bij dit onderdeel ook het vraagtekentje voor een korte uitleg.

Enkele meter
Met een enkele meter verbruikt u elk uur van de dag energie tegen hetzelfde tarief. Uw elektriciteitsmeter heeft dus één telwerk. Bent u niet heel bewust bezig met de verschillende tarieven en gebruikt u niet overdreven veel energie, dan is een enkele meter prima geschikt.

Dubbele meter
Een dubbele meter heeft twee telwerken. Het ene telwerk meet de energie die overdag wordt verbruikt en de andere de energie die ’s avonds, ’s nachts en in het weekend wordt verbruikt. U betaalt voor de daluren (’s avonds, ’s nachts en in het weekend) een goedkoper tarief dan voor de piekuren (overdag). Een dubbele meter kan handig zijn wanneer u veel energie verbruikt en het geen probleem vindt om rekening te houden met de klok. Het verschil in verbruik moet wel vrij groot zijn, anders loont een dubbele meter niet. Bovendien moet u zich afvragen of u de extra moeite wilt doen.

Opmerking: Als u naar een woning gaat waar een dubbele meter geplaatst is en u wilt liever een enkele (of vice versa) dan kunt u dit aan laten passen. Neem hiervoor contact op met uw energieleverancier.

Energievergelijker: hoe in te vullen?
Klik hier om terug te gaan naar de basisinformatie over het invullen van de energievergelijker.