Invullen energievergelijker – stap 1 – uw aansluiting (postcode en huisnummer)

Het invullen van onze energievergelijker doet u in 4 simpele stappen. Graag lichten we elke stap kort toe, zodat overstappen van energieleverancier nóg sneller en makkelijker gaat.

Stap 1: uw aansluiting (postcode en huisnummer)
De eerste stap van de vergelijker spreekt redelijk voor zich. In dit veld vult u de postcode en het huisnummer in van uw huidige woning als u blijft wonen op hetzelfde adres, of de postcode en het huisnummer van uw nieuwe woning, als u binnenkort gaat verhuizen.

U blijft in uw huidige woning
Ook als u in uw huidige woning blijft, loont het om de verschillende energieleveranciers te vergelijken en zo te zien of u goedkoper uit kunt zijn. Houdt bij een eventuele overstap wel rekening met de voorwaarden van uw huidige contract.

U verhuist naar een nieuwe woning
Als u binnenkort gaat verhuizen en voor uw nieuwe woning een energiecontract gaat afsluiten is het verstandig om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Vul in de vergelijker de postcode en het huisnummer van uw nieuwe adres in. Het kan zijn dat u de postcode en het huisnummer van uw nieuwe adres nog niet weet, bijvoorbeeld omdat het een nieuwbouwhuis betreft. U kunt in dat geval twee dingen doen:
-Wachten tot postcode en huisnummer bekend zijn
-Een postcode en huisnummer invullen van een huis zo dicht mogelijk in de buurt van uw nieuwe woning (het liefst van eenzelfde type woning)

Als u toch alvast een inschatting wilt maken van de mogelijke energiekosten, is de laatste optie handig. Door een postcode en huisnummer van een woning zo dicht mogelijk in de buurt te kiezen, weet u in ieder geval zeker dat de vastrechtkosten hetzelfde zijn. Deze worden namelijk per buurt of regio vastgesteld. Door te kiezen voor eenzelfde type woning, weet u dat het huis in ieder geval qua grootte vergelijkbaar is met uw nieuwe woning.

Energievergelijker: hoe in te vullen?
Klik hier om terug te gaan naar de basisinformatie over het invullen van de energievergelijker.