Banner Energie Vergelijken

De ‘huismerk-gedachte’

Wat betekent een huismerk nu eigenlijk? Een goed gedegen product, maar zonder dure verpakking, zonder poespas. Met de nadruk op de kwaliteit van het product. Dat is precies waar Huismerk Energie elke dag hard aan werkt. Door te investeren in kwaliteit van de energie zelf, maar ook in de informatie en service rondom het leveren van energie. Dat doet het bedrijf door te laten zien waar uw energie vandaan komt, maar vooral ook door energie weer persoonlijker en inzichtelijker te maken. Geen dure campagnes, maar een groot netwerk van energieproducenten, energiepartners, enthousiaste medewerkers en betrokken klanten die elke dag helpen om een betere energieleverancier te worden en Nederland een stukje duurzamer te maken.

De zekerheid van een lokale werkwijze

De geleverde energie komt uit Nederland. Bekijk al de bronnen op de kaart.
Er wordt gewerkt met een groot partnernetwerk, van producenten van energie tot aanbieders en adviseurs.

De zekerheid van transparante en volledige informatie

Een eerlijk en compleet tarief.
Een transparante berekening van uw termijnbedrag.
Zelf uw energiezaken regelen via Mijn Huismerkenergie.
Transparant en volledig inzicht in uw verbruik.
Uitgebreide en actuele informatie over energiezaken op de website.
Als er niet direct een antwoord is op uw vraag, wordt het graag uitgezocht.

De zekerheid van een persoonlijke aanpak

Direct iemand aan de lijn als u belt: geen lange wachttijden of doorkiesnummers.
Wanneer u overstapt, wordt er altijd gebeld om te vragen of de overstap goed is verlopen en of er nog vragen zijn.
Het termijnbedrag wordt persoonlijk met u afgestemd.
U kunt kiezen voor een persoonlijke overstapcoach.
Er wordt graag de tijd voor u genomen!

Zelf energie opwekken

zonne-opwekHeeft u zelf zonnepanelen? Dan zit u goed. Huismerk Energie weet veel van energie leveren en terugleveren en informeert u dan ook graag over hoe het terugleveren werkt. Tevens wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Wekt u zelf niet genoeg stroom op voor eigen verbruik, dan bent u ook altijd zeker van 100% lokaal groene stroom van Huismerk Energie.

Als u zelf energie opwekt en kiest voor Huismerk Zonnestroom, dan ontvangt u nog extra voordeel. U ontvang 50% korting op de vaste leveringskosten voor lokaal groene stroom.

Stroom

Huismerk stroom wordt zorgvuldig ingekocht. Door het bewijs voor groene stroom (de groencertificaten) bij Nederlandse duurzame bronnen in te kopen, weten u zeker dat de stroom die geleverd wordt 100% lokaal groen is. Bovendien wordt dit gecontroleerd door CertiQ. CertiQ is door de overheid aangewezen als enige Nederlandse organisatie, die energie opgewekt uit duurzame bronnen in Nederland mag certificeren. Het stimuleren van lokale initiatieven op het gebied van duurzame energie-opwek is dan ook een belangrijke stap in de verduurzaming van Nederland. Huismerk Energie levert Nederlandse wind-, en zonne-energie. De lokaal groene stroom wordt ondersteund door ‘Hier klimaatbewust’.

Gas

Huismerk Energie levert gas uit Nederland. De uitstoot van CO₂ compenseert men door te investeren in bos-, wind- en hydroprojecten die de CO₂-uitstoot tegengaan.
Gas is en blijft een fossiele brandstof, maar we hebben het nu nog nodig in Nederland. Wel is er een belangrijke rol voor groen gas. Groen gas wordt gemaakt door biogas te zuiveren en te drogen zodat het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Biogas wordt geproduceerd uit onder meer slib, afval van stortplaatsen, tuinafval, resten groente en fruit, en dierlijke restproducten zoals koeienmest. Groen gas zorgt niet voor een verhoging van CO₂-uitstoot en is hierdoor een duurzame en milieuvriendelijke energiebron. De term groen gas wordt vaak gebruikt als marketingterm voor CO₂-gecompenseerd gas, maar dit verschilt van elkaar. Het aandeel groen gas in Nederland is nog beperkt, dus het gas dat Huismerk Energie levert is vooralsnog CO₂- gecompenseerd gas. Het bedrijf wil het aandeel groen gas graag vergroten en doet op dit moment dan ook onderzoek naar de mogelijkheden.