Banner Energie Vergelijken

Over Greenchoice

Greenchoice

Samen groene keuzes maken
Kiezen voor groen betekent in de ogen van het bedrijf dat iedereen bewust omgaat met energie. Bij Greenchoice droomt men ervan dat iedereen in Nederland baas wordt over zijn eigen energie. En het blijft niet bij dromen, ze zijn er al druk mee bezig. Dit kan door zelf energie op te wekken en slimmer om te gaan met de energie die we verbruiken. Want als iets echt van jou is dan ben je er zuinig op. Zo werken u en Greenchoice samen aan één doel: een schonere wereld.

Bij Greenchoice kiest men sinds 2001 iedere dag voor groen, in alle dingen die gedaan worden. Want groen is goed. En écht groene energie al helemaal. Duurzaam dichtbij opgewekt uit zon, wind, water en biomassa. Steeds meer mensen kiezen voor groene energie van Greenchoice. Dankzij deze tevreden klanten kunnen de duurzame doelen bereikt worden.

Baas over eigen energie

Nederland barst van de energie. Aan de kust, op uw dak… Bij de buren en in het weiland. De zon en de wind, ze zijn er altijd in Nederland.
Greenchoice kiest écht voor 100% groen uit Nederland. Wat hen betreft, wordt iedereen baas over zijn eigen energie. Ook u en jij. Dat klinkt raar… Alsof een bakker zegt: “Bak lekker je eigen brood”. En toch is het zo!

Zo helpt Greenchoice nu al met opwekken én met besparen. Bijvoorbeeld met warmetruiendag en met slimme oplossingen in en rondom het huis. Om echt te ervaren hoe het is om zelf eigen stroom op te wekken, mogen alle klanten proefdraaien met de nieuwste windmolens.

De missie: 100% groene energie uit Nederland

Greenchoice helpt u met energie besparen en met zelf energie opwekken. Zij leveren uitsluitend groene stroom en bosgecompenseerd gas. Die energie wordt uit natuurlijke bronnen gehaald: zon, wind, water en biomassa. Nu al komt 70% uit Nederland en in 2020 is dat 100%. Als enige grote leverancier wordt al het gasverbruik van alle klanten gecompenseerd via bosaanplant en –bescherming in belangrijke natuurgebieden.

Greenchoice Bosprojecten

Het gasverbruik van alle klanten wordt gecompenseerd met verschillende bosprojecten. Hiermee worden bossen beschermd, wordt de biodiversiteit bewaakt en de lokale bevolking ondersteund. Via de projecten waar Greenchoice aan meewerkt is er intussen in totaal al:
– 1 miljoen hectare bos beschermd en daarmee de flora, fauna en lokale bevolking.
– een aantal van 2 miljoen bomen aangeplant. Bomen nemen tijdens hun groei C02 op uit de atmosfeer.
– 100% gas gecompenseerd. Al het gasverbruik van de klanten is gecompenseerd en dat kost niets extra.

Goed en groen bezig

Greenchoice is een Rotterdams bedrijf, dat graag de handen uit de mouwen steekt en hard werkt: duurzaam, dichtbij en realistisch. Het bedrijf is klein, ‘jong’ en strak georganiseerd. En ze hebben allemaal een groen hart. Met elkaar werkt men aan steeds meer kleine en grote groene energieprojecten.