Banner Energie Vergelijken

Bekijk hieronder de actuele aanbiedingen en acties van alle energie leveranciers. Vul in de linkerbalk jouw gegevens in voor een persoonlijke prijsberekening. Zo weet je precies wat jij kunt besparen met overstappen en zit je nog nergens aan vast.

De goedkoopste energieleverancier vindt u makkelijk en snel op Energie-vergelijken.net. Bespaar tot wel 450 euro met onze energievergelijker. Het werkt makkelijk en snel. U vult hieronder uw gegevens in. U ontvangt een overzicht van leveranciers gesorteerd op de goedkoopste aanbieder van energie. U maakt uw keuze en voert uw gegevens in. Het overstappen wordt verder voor u geregeld door uw nieuwe goedkoopste energieleverancier.

Bespaar tot 450 euro op uw energierekening

Energie vergelijken is geld besparen. Ook u kunt honderden euro’s per jaar besparen op uw energiekosten. Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier kan u jaarlijks vele honderden euro’s besparen. Energieleveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen voor nieuwe klanten. Daar kunt u van profiteren. Vergelijk dus ieder jaar opnieuw uw energiekosten op onze site en profiteer van veel voordeel

Overstappen is simpel

Overstappen van energieleverancier is simpel. Nadat u een energieleverancier hebt gekozen vult u uw gegevens in op de site. Uw gegevens worden direct doorgestuurd naar de gekozen leverancier. Energie-vergelijken.net ontvangt uw gegevens niet. De nieuwe leverancier zorgt voor u

Onafhankelijk en altijd up-to-date

Energie-vergelijken.net is volkomen onafhankelijk. Wij hebben geen rechtstreekse contracten of afspraken met energieleveranciers. De aanbiedingen in de energievergelijker worden centraal aangeleverd en beheerd. Zodoende heeft u altijd een actueel overzicht van de prijzen van de goedkoopste energieleveranciers. Uw overstap wordt direct automatisch doorgegeven aan de betreffende energieleverancier, dus u hoeft niet eerst in te schrijven bij ons. Energie-vergelijken.net ontvangt uw gegevens niet. U sluit direct uw nieuwe contract af met de gekozen leverancier.

Ook op energie gebied is de concurrentie groot welke de goedkoopste energieleverancier is. Maar dan hebben we het niet alleen over de goedkoopste stroom, ook nutsbedrijven vergelijken met elkaar om de netwerkkosten te berekenen is een onderdeel. Welke de goedkoopste energie levert is nog niet perse de beste energieleverancier. Goedkope energiemaatschappijen lijken dan wel goedkoop, op een ander gebied zijn ze weer duurder. Overstappen van energieleverancier loont lang niet altijd, laat je goed voorlichten.

Waar moet je opletten bij het selecteren van energieleverancier?

Er komt veel informatie op je af als je op zoek bent naar een goedkope energiebedrijven. Goedkope energie en gas zijn overal het zelfde, er is geen verschil in kwaliteit. Op ander gebied is er wel degelijk verschil tussen energiemaatschappijen. De goedkope energieleverancier kan daarom wel veel duurder uitpakken dan je vooraf hoopt. Daarom is de goedkoopste energieleverancier niet altijd de voordeligste energieleverancier. Sommigen maatschappijen zijn wel goedkoop maar bieden weinig service, dit is tegenstelling tot de beste energie leverancier die nuttige tips geeft over besparen op energie. Men spreekt altijd over goedkoopste, terwijl men eigenlijk moet spreken over voordelige energie. Ben je op zoek naar de goedkoopste energiemaatschappij kunnen we je maar één ding aanraden, laat je goed inlichten of kijk eens op het goedkoopste energieleverancier forum. Sommige energiebedrijven bieden ook bespaarproducten aan.

Ook bestaat er verschil tussen schone en “vuile”energie. We worden veel gewezen op het gebruik van groene energie. Overstappen met gas en licht betekent dus niet alleen een goedkope energieleverancier vinden. Ben je niet alleen op zoek naar de laagste energieprijzen maar denk je ook aan het milieu dan is groene energie aan te raden. De leverzekerheid van gas en stroom ligt niet bij de energieleverancier maar bij de netwerkbeheerder. Het is dus niet nodig om bij bepaalde energie deals te denken of je wel continu verzekerd ben van stroom of gas. Als je dus wilt kijken wie is de goedkoopste energiemaatschappij let er dan op of de geboden tarieven vast of variabel zijn.

De goedkoopste energie leverancier

Goedkope energie is maar relatief, het hangt van je verbruik af of je echt goedkoop energie hebt. Het blijft dus altijd de vraag wie de goedkoopste energieleveranciers zijn, en dan hebben we het nog niet over de netwerkkosten. Ook een welkomstkorting kan nog wel eens een vertekend beeld geven, een hoge korting hoeft lang niet altijd te betekenen dat je te maken hebt met het goedkoopste energiebedrijf. Het is goed uit te rekenen wat de totale jaarlijkse kosten zijn. Daarna kun je aan de hand van je jaarafrekening de goedkoopste energieleverancier vergelijken. Hierdoor heb je een helder beeld over de vaste en variabele kosten bij een energiecontract. Ook de goedkope energie leveranciers hebben verschillende contracten met ieder zijn eigen voorwaarden.

De tarieven van energie en gas verschillen ieder jaar ten opzichte van elkaar. Het ieder jaar stuivertje wisselen te worden om zoveel mogelijk klanten binnen te slepen met de goedkoopste prijzen. Maar verkijk je niet met al die aanbiedingen, de goedkoopste energieleverancier van 2017 hoeft niet perse de goedkoopste energieleverancier te zijn van 2018. Elke leverancier promoot met de kreet “goedkoopste energieleverancier Nederland”. Vooral bij het overstappen moet je erop letten dat je niet vastzit aan een boete, heb je daar wel mee te maken reken dit dan mee voor je energieprijs. De hoogte van de boete heeft veel invloed op de totale jaarkosten welke je moet berekenen. Je bent tenslotte naar een ding op zoek dat is de goedkoopste energie aanbieder.

Overstappen energiemaatschappij op een rijtje

Wat is belangrijk voor je gaat overstappen naar een goedkope energiemaatschappij? We leggen je graag uit waar je op moet letten als je de goedkope energie gaat vergelijken. Met een beetje informatieve achtergrond kun je zo een hoop geld besparen bij een voordelige energieleverancier.

Voor dat je gaat overstappen naar de goedkoopste stroomaanbieder is het wel goed om te weten wat je jaarverbruik is. Hiervoor kun je de jaarafrekening raadplegen of informatie vragen bij je huidige leverancier voor de verbruikscijfers. Win ook informatie in over je huidige contract, heb je een contract voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd. In beide gevallen ben je vrij om deze te beëindigen, de opzegtermijn voor je contract is dertig dagen.

Zeg je een contract voor onbepaalde tijd op dan kan je huidige maatschappij een boete opleggen. Sommige aanbieders promoten om je boete te betalen als je overstapt naar hun maatschappij. In veel gevallen zal je nieuwe energiemaatschappij je oude contract opzeggen, zelf heb je daar dus bijna geen omkijken naar. Het verloopt vlekkeloos in elkaar over.

De energieprijs bestaat voor een deel uit vaste kosten en een deel, dat afhankelijk is van de hoeveelheid energie die je verbruikt. Beide prijzen varieren erg bij iedere energiemaatschappij. De hoeveelheden energie die ja afneemt bepalen dus in grote mate de prijs van je gas en stroom. Daarom is de goedkoopste energie niet altijd het voordeligste voor ieder huishouden. Vandaar dat ieder jaar ook bij jezelf je eigen moet afvragen welke energieleverancier is het goedkoopst.

Voor dat je de overstap maakt is het belangrijk om te weten of de energieleverancier vaste prijzen heeft of werkt met variabele prijzen. Bij een prijsgarantie blijft de prijs het zelfde voor de gehele lengte van je contract, worde de prijzen tussentijds veranderd dan merk je daar dus niks van. Heb je een variabele prijs dan kunnen de prijzen gedurende je contract dus wisselen. Veel energiebedrijven wijzigen rond 1 januari of 1 juli de prijzen voor gas en stroom. Meestal ligt de prijs voor vaste prijzen hoger dan een variabele prijs. Dit doen energiemaatschappijen om zich in te dekken tegen sterke wijzigingen.

Stroom is natuurlijk stroom daar zit geen verschil in, maar de wijze van opwekken heeft wel invloed op de totale mix van stroom die wordt geleverd in Nederland. Overstappen op groene energie is dus in veel opzichten een goed plan wat wel degelijk verandering brengt. Het opwekken van groene energie kan iets duurder zijn als vuile energie.

De energienota

In de meeste gevallen betaal je de transportkosten en de energie die je hebt verbruikt samen aan het energiebedrijf. Iedere maand betaal je een voorschat welke is gebaseerd op het gebruik van het jaar ervoor. Er zijn maar een paar energiemaatschappijen die daadwerkelijk een nota sturen voor de gebruikte energie. Bij deze maatschappijen betaal je de transportkosten apart van de rekening aan de maatschappij.

Ook de service kan van invloed zijn welke leverancier je kiest. Op een energie vergelijkingssite kun je precies zijn welke service welke maatschappij biedt. Zo zijn er maatschappijen die bijvoorbeeld vervangende maatregelen treffen wanneer de stroom uit valt. Dit is bij iedere maatschappij anders ander geregeld.


 

In onze energievergelijker vindt u onder andere

De goedkoopste energieleverancier vindt u makkelijk en snel op Energie-vergelijken.net. Bespaar tot wel 450 euro met onze energievergelijker. Het werkt makkelijk en snel. U vult hieronder uw gegevens in. U ontvangt een overzicht van leveranciers gesorteerd op de goedkoopste aanbieder van energie. U maakt uw keuze en voert uw gegevens in. Het overstappen wordt verder voor u geregeld door uw nieuwe goedkoopste energieleverancier.

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier?

Pure Energie logo