Banner Energie Vergelijken

Essent

LET OP:

VANWEGE DE STEEDS STIJGENDE PRIJZEN OP DE ENERGIEMARKT, ZIJN ER MOMENTEEL GEEN AANBIEDINGEN VAN ESSENT ACTIEF.

VEEL ANDERE AANBIEDERS GEVEN NOG WEL KORTING. KIJK VOOR HUN AANBIEDINGEN RECHTS IN DE ZIJBALK OF NAVIGEER NAAR DE ENERGIEVERGELIJKER.

Essent

De elektriciteit van Essent wordt voor 100% opgewekt door windmolens. De stroom is dus volledig groen. Anno 2021 heeft Essent ruim 2,5 miljoen tevreden klanten in Nederland en België. Het bedrijf heeft bijna 3000 medewerkers Ben je benieuwd of de groene windstroom van Essent ook iets is voor jou? Wil je weten welke actuele aanbiedingen en acties er zijn? Lees dan verder.

Logo Essent

Wat voor bedrijf is Essent?

Essent is een van origine een staatsbedrijf. In het verleden waren alle energiebedrijven namelijk van de overheid. Het begon in 1909 in Limburg met de oprichting van de Provinciale Limburgse Elektriciteitsmaatschappij (PLEM). Daarna breidde het netwerk zich naar het noorden uit. Vele fusies en overnames later is Essent in 2021 marktleider.

Het hoofdkantoor van Essent staat in Den Bosch. Binnen het bedrijf zijn zo’n 2870 medewerkers actief. De zuidelijke locatie van het hoofdkantoor is geen toeval. Essent ziet Nederland en België als haar thuismarkten. Met ingang van juni 2020 is het Duitse E.ON het nieuwe moederbedrijf van Essent.

Bijna alle energie van Essent wordt duurzaam opgewekt. Het bedrijf wil hierin trendsettend zijn. Voorbeeld hiervan is de transitie naar waterstof die Essent in gang heeft gezet. Het bedrijf zet zich in om van deze hybride energievorm om van het gas af te komen, te ontwikkelen naar een volledig gasloze optie.

Wil je meer lezen over wonen zonder gas, lees dan ook: Verwarmen zonder gas.

Terug naar het begin

Let op:

VANWEGE DE STEEDS STIJGENDE PRIJZEN OP DE ENERGIEMARKT, ZIJN ER MOMENTEEL GEEN AANBIEDINGEN VAN ESSENT ACTIEF.

VEEL ANDERE AANBIEDERS GEVEN NOG WEL KORTING. KIJK VOOR HUN AANBIEDINGEN RECHTS IN DE ZIJBALK OF NAVIGEER NAAR DE ENERGIEVERGELIJKER.

Welke cadeaubonnen geeft Essent?

Overstappen is niet alleen een goed idee voor de scherpe energietarieven die nieuwe klanten krijgen, ook word je vaak beloond met een extraatje. Dat kan een cashback zijn. Dan krijg je aan het einde van de contractperiode een bedrag op je bankrekening gestort.

Wil je hier niet op wachten, dan kun je ook kiezen voor een cadeaubon. Essent geeft cadeaubonnen van leuke bedrijven weg. Zo is er een cadeaubon van Rituals, Zalando, Bol.com, de Bijenkorf, de HEMA en Wehkamp. Dit zijn slechts enkele van de mogelijkheden, je kunt uit meer cadeaukaarten kiezen.

1 jaar Essent plus cadeaubon 150

Hoe werkt een cadeaubon bij een nieuw energiecontract van Essent? Dat is heel simpel. Hoe langer je klant gaat worden bij Essent, hoe hoger het bedrag van de kadobon.

Nadat je een keuze gemaakt hebt hoe lang je klant wil worden bij Essent, krijg je de bijbehorende cadeaubon. Op de speciale website van de cadeaubonnen, kies je vervolgens het merk waarvan je de kadobon wil ontvangen. Je hier kiezen uit de bovengenoemde merken, maar ook uit andere aanbieders. Zo is er ook een bon van Hunkemöller, Bladcadeau, VT Wonen en de Praxis.

Je kunt de bon niet verdelen over de verschillende merken. Maar als je een keuze gemaakt hebt en voordat je de bon hebt uitgegeven toch nog voor een ander merk wil kiezen, dan is dat geen probleem. Op de speciale website ruil je de complete bon dan gewoon om voor een andere.

3 jaar Essent cadeaubon 250 euro

Klik op de plaatjes voor overzicht van de Essent cadeaubonnen die je kunt kiezen. Hier vind je ook de actievoorwaarden verder uitgelegd.

Terug naar het begin

De visie van Essent: betrouwbaar, betaalbaar, duurzaam

De energiemarkt verandert. In de consumentenmarkt is er steeds meer concurrentie en zijn klanten steeds eerder geneigd over te stappen van leverancier. Het bedrijf ziet hierin de uitdaging om het marktaandeel te handhaven, de kosten te verminderen en de ambitie om een belangrijke rol te spelen in de energiemarkt te realiseren.

Maatschappelijk beleid
Voor Essent is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een belangrijk uitgangspunt. Het bedrijf wil hierin een betrouwbare partij vormen in de energiesector.

Elektrisch rijden
Essent support het elektrisch rijden in Nederland. Het bedrijf biedt hiervoor een handige laadpas die gebruiken is op alle openbare laadpunten in Nederland.