Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Een overstap boete wordt ook wel opzegvergoeding genoemd. Het is het bedrag dat uw energieleverancier u kan opleggen bij het voortijdig beëindigen van uw energiecontract. Kijkt u daarom eerst goed naar uw huidige contract als u een overstap van energieleverancier overweegt.

wat is een overstapboete opzegvergoeding energieleverancier overstappen opzegtermijn

Een overstap boete komt alleen voor bij contracten met een vaste looptijd. Bijvoorbeeld bij een eenjarig of driejarig contract. Een boete wordt dus meestal niet in rekening gebracht bij een contract voor onbepaalde tijd. Dan mag u dus kosteloos tussentijds overstappen naar bijvoorbeeld een goedkopere energieleverancier. Benieuwd wat u kan besparen? Doe de test en ontdek het zelf!

Wat kost een overstap boete?

De overstap boetes variëren in hoogte tussen de € 50,- en € 250,- . Laat u zich hierdoor niet afschrikken. Als u zich bedenkt dat een overstap naar een andere leverancier tot wel € 450,- voordeel op kan leveren, kan zelfs het betalen van zo’n boete nog lonen!

 

Een overzicht van de boetes of opzegvergoedingen die u kunt verwachten:

  • Bij 1,5 jaar resterende looptijd: € 100,-
  • 1,5 – 2 jaar resterende looptijd: € 150,-
  • 2 – 2,5 jaar resterende looptijd: € 200,-
  • Meer dan 2,5 jaar resterende looptijd: € 250,-

Kijkt u van te voren dus goed in de Algemene Voorwaarden van uw huidige energieleverancier. Deze vindt u meestal op de website van de aanbieder. Vindt u niet wat u zoekt? Belt u dan gerust de klantenservice. Stel alle vragen die u heeft. Dat voorkomt gedoe!

 

Bedenktijd na een overstap

Nadat u bent overgestapt heeft u wettelijk gezien nog een bedenktijd. Per 1 augustus 2014 is de bedenktijd voor het afsluiten van een energiecontract via internet vastgesteld op 14 kalenderdagen. Let op: het gaat hier dus om 14 kalenderdagen. Dit betekent dat weekenden en feestdagen worden meegeteld.

De bedenktijd gaat in vanaf het moment dat u de bevestiging per mail hebt ontvangen. Wanneer u de bevestiging per post heeft gekregen, start de wettelijke bedenktijd met ingang van de dagtekening.

Stap vandaag nog over en profiteer direct van gunstige tarieven!