Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

veel voorkomende vragen bij verhuizen energiecontracten

Bij een verhuizing is het normaal dat u vragen heeft rond energielevering. In dit artikel vindt u een aantal veelvoorkomende vragen rond verhuizing en energielevering.

Wat gebeurt er bij het te laat doorgeven van verhuizingen?

Is het niet gelukt uw verhuizing binnen twee weken door te geven, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw energieleverancier. Het zou kunnen dat uw energiecontract voor de oude woning langer blijft doorlopen, wat uiteraard veel kost.Het kan zijn dat uw nieuwe woning door de (te) late wijziging nog geen energie ontvangt. Ten slotte kan de netbeheerder kosten rekenen voor het aansluiten van energie op uw nieuwe woning.

Wat gebeurt er als de meterstanden verkeerd worden doorgegeven?

Het is mogelijk dat de meterstanden die de oude bewoner opgeeft niet dezelfde zijn als de meterstanden die de nieuwe bewoner opgeeft. De energieleverancier zal dan inschatten wat de meterstanden ongeveer zijn en op basis hiervan een eindafrekening opstellen.

De opname kan daarnaast gebeuren door een onafhankelijke partij, indien de meterstanden teveel afwijken. De kosten die hiermee gepaard gaan, zijn voor de nieuwe bewoner.

Stopt mijn contract met mijn energieleverancier na verhuizingen of kan ik deze opzeggen?

Een energiecontract is niet adresgebonden, maar persoonsgebonden. U kunt niet zomaar uw energiecontract verbreken bij een verhuizing. Indien u dit wel doet, kan een opzegvergoeding in rekening gebracht worden door de energieleverancier.

Wat als mijn ‘oude’ woning nog niet verkocht is?

In dit geval zult u de energiekosten van uw vorige woning moeten blijven betalen. Wel kunt u vaak beide woningen op één energiecontract van dezelfde energieleverancier zetten.

Hou ik dezelfde netbeheerder of kan ik die zelf kiezen?

Een netwerkbeheerder kunt u niet zelf kiezen, maar is gebonden aan de regio waar u woont. Deze persoon registreert energieaansluitingen en zorgt ervoor dat u verbonden bent op het stroom- en gasnetwerk. Het kan zijn dat u dezelfde netwerkbeheerder behoudt, tenzij je verhuist naar een plaats waar een andere netwerkbeheerder opereert. Op de pagina eancodeboek.nl zoekt u gemakkelijk op onder welke netbeheerder uw nieuwe woning valt.

Moet ik mijn verhuizing ook doorgeven aan de netbeheerder?

Nee. Als u gaat verhuizen, geeft u dit door aan uw energieleverancier. Deze geeft het vervolgens door aan de (nieuwe) netbeheerder.