Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld.
Je hoeft jouw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen.
Dat doet de gekozen energieleverancier voor je na
het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

Je hebt 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

Je bent overgestapt!

Voor het wisselen van energieleverancier gelden een aantal spelregels en die zijn echt heel eenvoudig. Als je wilt weten of je van leverancier kunt wisselen en wanneer je dat dan het beste kunt doen, lees dan vooral verder. We leggen je het graag uit. Zo ben je al snel op de hoogte van wat je wel en beter niet kunt doen bij het wisselen van energieleverancier. Ontloop boetes en ontvang eenvoudig welkomstbonussen met onderstaande tips.

Inhoud van het artikel:
Weet wanneer je kunt overstappen
Wees niet bang voor een overstapboete
Weet wat je verbruik is
Wees geduldig

Tips voor het wisselen van energieleverancier

Tip 1: Weet wanneer je kunt overstappen.

Zoek eerst het contract met je huidige energieleverancier erbij en bekijk wanneer jouw contract afloopt. Kom je er niet uit of kun je het contract niet meer vinden? Geen probleem! Neem contact op met jouw huidige leverancier en vraag wanneer het afloopt.

Heb je een contract zonder eindtermijn? Mooi, dan kun je op elk moment overstappen. Heb je een vast contract? Dan is overstappen mogelijk wanneer dit contract beëindigd is. je kunt het beste minimaal twee maanden voordat het contract eindigt alles regelen. Anders bestaat het risico dat het lopende contract niet op tijd kan worden opgezegd en je nog een maand langer aan het contract vastzit. Voordat je overstapt, is het dus aan te raden om eerst naar de afloopdatum van het vaste contract te kijken.

Terug naar het begin

Tip 2: Wees niet bang voor een overstapboete.

Wanneer jouw contract nog maar een paar maanden zou lopen, betaalt de nieuwe leverancier meestal de boete als die van toepassing is. Indien je op tijd overstapt, regelt de nieuwe leverancier meestal alles; óók de contractbeëindiging bij de oude leverancier. Jij hebt daar dus geen omkijken naar. Ook kan het zijn dat de nieuwe leverancier een eventuele overstapboete betaalt als je overstapt voor de eindtermijn van jouw huidige contract. Kijk goed naar de voorwaarden of dit van toepassing is.

Terug naar het begin

Tip 3: Weet wat je verbruik is

Je kunt het aanbod van energieleveranciers het beste vergelijken wanneer je weet wat jouw verbruik is. Kijk hiervoor op de eindnota van een jaar dat al afgelopen is. Zo kun je een reële inschatting maken van de kosten en besparingen per leverancier. Weet je niet wat jouw verbruik is? Geen probleem, gebruik dan de standaardwaarden van de vergelijker.

Terug naar het begin

Tip 4: Wees geduldig

Houd er rekening mee dat overstappen tussen de vier en acht weken kan duren.

Terug naar het begin

Benieuwd naar wat je kunt besparen?
Doe de energie-vergelijkingstest en stap vandaag nog over!