Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

wisselen energieleverancier

 

Het wisselen van energieleverancier is verbonden aan een aantal spelregels. Als u wilt weten of u van leverancier kunt wisselen en wanneer u dat het beste kunt doen, is het belangrijk dat u dit artikel leest! Hierdoor bent u op de hoogte van de zaken die u al dan niet moet doen bij het wisselen van een energieleverancier. Ontloop boetes, ontvang welkomstbonussen met onderstaande tips.

Tips voor het wisselen van energieleverancier

  1. Heeft U een contract zonder eindtermijn? Mooi, dan kunt u op elk moment overstappen.
  2. Heeft U een vast contract? Dan is overstappen mogelijk wanneer dit contract beëindigd is. U kunt het best minimaal twee maanden voordat het contract eindigt, alles regelen. Anders bestaat het risico dat het lopend contract niet op tijd kan worden opgezegd. Hierdoor blijft uw contract voor minimaal een jaar doorlopen. Voordat u overstapt, is het dus aan te raden om eerst naar de afloopdatum van het vaste contract te kijken.
  3. Indien u op tijd overstapt, regelt meestal de nieuwe leverancier alles; óók de contract beëindiging bij de oude leverancier. U heeft dus nergens omkijken naar.
  4. Houdt er rekening mee dat overstappen tussen de vier en acht weken kan duren.
  5. Informeert u uzelf goed, om boetes te voorkomen of een welkomstbonus te krijgen.

Benieuwd wat u kunt besparen?

Doe de energie-vergelijkingstest en stap vandaag nog over!