Banner Energie Vergelijken

Twee energierekeningen

Twee energierekeningen ontvangen is mogelijk in verschillende situaties. Het krijgen van een jaarafrekening is de normale gang van zaken. Uw maandelijks voorschot wordt automatisch overgeschreven naar uw energieleverancier. Desalniettemin is het mogelijk dat U twee rekeningen ontvangt. Hier zijn verschillende oorzaken voor.

twee energierekeningen

 

Twee energierekeningen: oorzaken

Het zou kunnen dat U net bent overgestapt naar een nieuwe leverancier. Uw oude leverancier stuurt U de eindafrekening, welke U uiteraard moet betalen. Indien U dit niet doet, ontstaan er problemen die kostelijk kunnen zijn. Het is echter ook mogelijk dat U geld terugkrijgt van uw oude leverancier, indien uit de eindafrekening blijkt dat uw verbruik lager dan verwacht was.

Ook zou het kunnen zijn dat U twee verschillende energieleveranciers hebt, namelijk één voor elektriciteit en één voor gas. Dit is mogelijk omdat het gaat over twee verschillende energieproducten. Het probleem is echter dat dit zorgt voor extra administratie, waardoor het overzicht verloren kan gaan. Uiteraard kan U telkens beslissen om voor beide producten dezelfde energieleverancier te nemen, waardoor U deze problemen uit de weg kan gaan.

Indien bovenstaande situaties niet van toepassing zijn, is het belangrijk dat U meteen in actie komt. Het kan namelijk dat er een fout gemaakt is door de energieleveranciers. U neemt hiervoor best contact op met het bedrijf dat U de tweede rekening heeft verstuurd, en betaalt deze rekening niet vooraf. Indien het echter een achterstallige betaling is, moet U dit uiteraard wel doen.