Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Soms is uw energierekening hoger dan verwacht. Deze dure rekening kan het gevolg zijn van een hoog gebruik of een fout van de leverancier, zoals een typfout. Hierdoor is het belangrijk dat u de standen zelf telkens bijhoudt. Hierdoor kunt u immers zien of en waar een fout gemaakt is. U kunt contact opnemen met de leverancier om deze fout te laten herstellen. De kans dat uw meter kapot is, is daartegenover vrij klein. In dit artikel sommen we mogelijke redenen voor het hoog gebruik op, zodat u zicht krijgt op waar u op kunt besparen.

Nieuwe aankopen: invloed op energierekening

De aanschaf van een nieuw apparaat kan ervoor zorgen dat uw energieverbruik stijgt. Apparatuur zoals laptops, tablets en computers slorpen energie op. Ook verbruikt u meer indien u bijvoorbeeld gebruik maakt van een hybride auto of een elektrische fiets. U houdt bij de aanschaf van nieuwe producten aldus best rekening met hun energieverbruik om verrassende energierekeningen te voorkomen.

Maandelijks voorschot

Uw leverancier vraagt meestal een gemiddeld bedrag als maandelijks voorschot, waarbij hij uitgaat van het gebruik van de afgelopen jaren. Dit zorgt ervoor dat u aan het eind niet veel hoeft na te betalen. Soms vergeet men het voorschot te verhogen bij bijvoorbeeld de aankoop van energieslorpende apparatuur of tijdens een koude winter. Het extra verbruik ziet u hierdoor op de eindafrekening, waardoor deze hoger dan verwacht uitvalt.

Verbeteringen om energierekening te verlagen

Normaal gezien kunt u uw account bij uw energieleverancier regelmatig nakijken. Hierdoor kunt u zicht krijgen op hoe het verbruik maandelijks verloopt. Ook kan u uw standen per maand bijhouden en vergelijken met de standen van het vorige jaar. Hierdoor kunt u zien of het verbruik toeneemt door bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe apparatuur en uw voorschotverhogen. Ook kunt u maatregelen nemen om minder te verbruiken. Deze maatregelen staan beschreven in dit artikel. U kunt bijvoorbeeld uw zolder beter isoleren, kieren dichten, LED-lampen kopen en radiatorfolie aanbrengen. Hierdoor zal uw verbruik verminderen en zal de rekening niet extreem hoog zijn.

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

  1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
  2. 100% betrouwbaar
  3. Exclusieve aanbiedingen
  4. Overstappen is zo geregeld
  5. 2 weken bedenktijd
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van NUON Vattenfall Profiteer nu! NUON aanbieding van de maand
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk