Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Dubbeltarief: wat?

Dubbeltarief – destijds het gebruik van nachtstroom – werd geïntroduceerd in de jaren ’70, waardoor de belasting op het stroomnet beter verdeeld werd over 24 uur. Dit zorgde ervoor dat het stroomnet de hoogste pieken destijds aankon.

Indien U een dubbeltarief heeft, betaalt U tijdens de piekuren – overdag en in de avond – een ander tarief dan in de daluren. Dit zijn de uren tussen 23.00 en 07.00 uur en van vrijdag 23.00 uur tot maandag 07.00 uur. Voor elektriciteit betaalt U aldus een verschillend tarief afhankelijk van het tijdstip. Ook op sommige feestdagen betaalt U minder. Bij een enkeltarief betaalt U telkens hetzelfde voor uw elektriciteit. Sommige energieleveranciers hanteren andere daluren, dus het is van belang dat U uzelf hierover vooraf goed informeert.

Dubbeltarief: waarom?

De vraag of U al dan niet moet overstappen naar het dubbeltarief, hangt erg van uw situatie af. U kan bijvoorbeeld wasmachines en drogers laten draaien tijdens de daluren, waardoor U hier minder voor betaalt. Hierbij moet U wel beseffen dat het dagtarief hoger ligt dan bij een enkeltarief. Hierdoor moet U aldus een overzicht opmaken om te zien of U met uw nachtstroom genoeg bespaart om te compenseren voor het hogere dagtarief. Er zit ongeveer 4 cent verschil tussen het hoge en het lage tarief.

Om te besparen, moet U ongeveer 40% van je stroom verbruiken tijdens de daluren. Indien dit niet mogelijk is, is er geen winst en kan het U zelfs meer kosten. Op jaarbasis bespaart U bij 40% ongeveer tien euro. Indien U 50% van de stroom in de daluren kan realiseren, kunt U rond de 30 á 40 euro per jaar besparen. Stel uzelf vragen als:

  • Kunt U de was na 23.00 uur of in de weekenden doen?
  • Zijn er meerdere gezinsleden thuis in het weekend?
  • Hoeveel elektronische apparaten worden er gebruikt tijdens de daluren? Kunnen deze worden opgeladen tijdens deze uren?

Indien U deze vragen positief kunt beantwoorden, kan een overstap naar dubbeltarief de moeite waard zijn!

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

  1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
  2. 100% betrouwbaar
  3. Exclusieve aanbiedingen
  4. Overstappen is zo geregeld
  5. 2 weken bedenktijd
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van NUON Vattenfall Profiteer nu! NUON aanbieding van de maand
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk