Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Energietips

Indien U als student in een studentenhuis of appartement woont, kunt U via onze energietips veel besparen op uw energieverbruik. In dit artikel kunt U verschillende tips vinden om uw verbruik te verminderen, aangezien studeren duur genoeg is en besparen enorm belangrijk is. Deze tips kunt U met eventuele huisgenoten in acht nemen, om zo minder te betalen voor uw energierekeningen.

Deze tips zijn uiteraard telkens toepasselijk voor niet-studenten!

Energietips voor Verlichting

Gloeilampen worden nog vaak gebruikt in studentenhuizen, maar verbruiken enorm veel energie. Deze zou U kunnen vervangen door LED- of spaarlampen, omdat deze steeds goedkoper worden en minder energie verbruiken.

Een gloeilamp van 60 Watt kost gemiddeld over een periode van zes jaar zo’n 120 euro als hij vier uur per dag brandt. Ook moet hij iedere twee jaar vervangen worden. Voor het verbruik en de aanschaf van een spaarlamp betaalt U gemiddeld 26 euro voor dezelfde periode. Dit is aldus een zeer groot verschil!

De aanschafprijs van LED-lampen liggen vrij hoog in vergelijking met een spaarlamp of een gloeilamp en is hierdoor enkel op lange termijn spaarzamer dan een spaarlamp. Dit zou echter kunnen veranderen indien de fabrikanten de LED-lamp in massaproductie zullen nemen.

Energietips voor Verwarming

Het verwarmen van uw studentenhuis of appartement kost enorm veel energie. Het zou voor uw portemonnee beter zijn om een extra laag kleding te dragen in plaats van de verwarming een graad hoger te zeggen. Voor iedere graad dat U de verwarming lager zet, bespaart U namelijk 50 á 80 euro per jaar aan energie. Ook is een binnentemperatuur van ongeveer 18 graden optimaal voor de hersenen om te studeren. Ten slotte  is het belangrijk dat U uw verwarming uitzet indien U niet thuis bent of gaat slapen.

Daarnaast zijn er een aantal andere tips om te besparen op uw stookkosten. Zo is het belangrijk dat U de gaskachel of cv-ketel goed onderhoudt om storingen te voorkomen. Ook werken ze hierdoor efficiënter. Daarnaast kun U een modulerende thermostaat aanschaffen en kunt U een HR-ketel aanschaffen, omdat deze zuiniger is.

Energietips voor Elektronica

Uiteraard beseffen wij dat technologie onmisbaar is voor een student. Deze apparatuur verbruikt echter veel energie, waardoor we een aantal tips meegeven.

Ten eerste is het belangrijk dat U bij de aanschaf op het energielabel van de apparatuur let. Ook is de stand-by modus niet besparend genoeg en kunt U uw apparatuur beter helemaal uit zetten. Hierbij is ook het gebruik van bluetooth, WiFi of GPS zeer verbruikend.

Indien het donker genoeg is, zet U de televisie best op een lagere helderheid. Hiernaast is het belangrijk dat U beseft dat een laptop minder verbruikt dan een desktop. Zorg er ten slotte voor dat U uw opladers telkens uit het stopcontact haalt indien uw apparaat opgeladen is.

Huishoudelijke energietips

Ook op huishoudelijk gebied zijn er verschillende manieren om te besparen op gas, water en elektriciteit. Zo wast U best op lagere temperaturen en hangt U de was op in plaats van gebruik te maken van een droger. Ook zet U de wasmachine of vaatwasser best meteen uit zodat deze klaar is.

Een koelkast verbruikt gemiddeld de meeste stroom van alle apparaten in huis. Daardoor levert het aanschaffen van een zuinige koelkast op lange termijn een grote kostenbesparing op. Hierdoor koopt U bij voorkeur een koelkast met een A++ of A+++ label en let U ook op de grootte van de koelkast. Grotere koelkasten verbruiken namelijk meer energie.

Energietips voor Koken

Het is voordeliger om samen te koken. Ook is koken op gas zuiniger dan elektrisch of via een inductieplaat koken. Daarnaast zijn er nog een aantal tips te benoemen die kunnen resulteren in een  lagere energierekening. Indien U minder energie bereidt, kiest U best voor een kleinere pan en een kleinere pit. Ook is een snelkookpan zuiniger dan een normale pan en doet U uw oven zoveel mogelijk dicht indien deze aanstaat. Ook de heteluchtfunctie bespaart energie.

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

  1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
  2. 100% betrouwbaar
  3. Exclusieve aanbiedingen
  4. Overstappen is zo geregeld
  5. 2 weken bedenktijd
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van NUON Vattenfall Profiteer nu! NUON aanbieding van de maand
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Energie-vergelijken.net is onderdeel van Stellar Web Concepts.
Rie Mastenbroekstraat 7
2031VR Haarlem