Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld.
Je hoeft jouw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen.
Dat doet de gekozen energieleverancier voor je na het
invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

Je hebt 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

Je bent overgestapt

Loopt jouw energiecontract binnenkort af en vraag je je af welke mogelijkheden er daarna zijn? We zetten alle opties graag voor je op een rijtje. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken over wat je gaat doen.

Inhoud van het artikel:
Einde van het energiecontract
Een nieuw contract afsluiten

Einde van het energiecontract

Meestal stuurt jouw energieleverancier al een bericht dat jouw contract binnenkort gaat aflopen, maar dat is niet altijd zo. Verstandig is om binnen 8 weken voor het aflopen van je contract rond te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw contract. Het oude en het nieuwe contract kunnen dan naadloos in elkaar overlopen.

Je kunt natuurlijk niets doen als jouw contract afloopt. Het contract wordt dan automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je het contract daarna altijd kan opzeggen met een maximale opzegtermijn van een maand. Je hoeft ook geen opzegboete te betalen wanneer je dat doet.

Dat je ervoor kiest om het contract door te laten lopen, betekent niet dat in deze nieuwe periode ook dezelfde tarieven gehanteerd worden door de energieleverancier. Meestal stijgen de tarieven. In het contract kun je nalezen wat er gebeurt nadat het contract voor bepaalde tijd afloopt en overgaat in een contract voor onbepaalde tijd.

Terug naar het begin

Een nieuw contract afsluiten

Verstandiger is het om wel actie te ondernemen. Overstappen naar een andere energieleverancier kan je namelijk veel geld opleveren. Je kunt dan kiezen voor de scherpste energietarieven en als je voor kiest om over te stappen naar een andere leverancier krijg je meestal ook nog een mooie welkomstbonus.

Klik hier om de beste overstap deals te vergelijken van alle aanbieders

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bij jouw huidige energieleverancier te blijven. Maar ook dan is het verstandig om contact op te nemen voor scherpe tarieven voor een nieuwe periode.

Terug naar het begin