Banner Energie Vergelijken

Einde energiecontract, wat nu?

Is het einde van het energiecontract binnenkort in zicht en vraag je je af welke mogelijkheden er daarna zijn? We zetten alle opties graag voor je op een rijtje. Zo kun jij een weloverwogen beslissing maken over wat je gaat doen.

Inhoud van het artikel:
Einde van het energiecontract
Een nieuw contract afsluiten

Aanbiedingen en Acties Energie Vergelijken

Einde van het energiecontract

Meestal stuurt jouw energieleverancier al een bericht dat jouw contract binnenkort gaat aflopen, maar dat is niet altijd zo. Verstandig is om binnen 8 weken voor het einde van het energiecontract rond te kijken naar de mogelijkheden van een nieuw contract. Het oude en het nieuwe contract kunnen dan naadloos in elkaar overlopen.

Je kunt natuurlijk niets doen als jouw contract afloopt. Het contract wordt dan automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je het contract daarna altijd kan opzeggen met een maximale opzegtermijn van een maand. Je hoeft ook geen opzegboete te betalen wanneer je dat doet.

Dat je ervoor kiest om het contract door te laten lopen, betekent niet dat in deze nieuwe periode ook dezelfde tarieven gehanteerd worden door de energieleverancier. Meestal stijgen de tarieven. In het contract kun je nalezen wat er gebeurt nadat het contract voor bepaalde tijd afloopt en overgaat in een contract voor onbepaalde tijd.

Terug naar het begin

Essent Maadnactie Mei 2021

Ook besparen op energiekosten?

Zoveel energieleveranciers met aanbiedingen, acties en cashback deals. Ben je het overzicht kwijtgeraakt? Geen probleem! Onze energie vergelijker zet alle voordelen voor je op een rij.

Zo hoef je alleen nog maar aan te geven wat jij belangrijk vindt. Kies je voor groene stroom, de scherpste prijs of een mooi welkomstkado? De keus is aan jou. Dus wacht niet langer en kijk hoe ook jij kan besparen.

Banner Vergelijk Energieprijzen

Een nieuw contract afsluiten

Verstandiger is het om wel actie te ondernemen. Overstappen naar een andere energieleverancier kan je namelijk veel geld opleveren. Je kunt dan kiezen voor de scherpste energietarieven en als je voor kiest om over te stappen naar een andere leverancier krijg je meestal ook nog een mooie welkomstbonus.

Klik hier om de beste overstap deals te vergelijken van alle aanbieders

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om bij jouw huidige energieleverancier te blijven. Maar ook dan is het verstandig om contact op te nemen voor scherpe tarieven voor een nieuwe periode.

Terug naar het begin

Crazy Cashback Mei 2021