Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Nadat U zicht hebt gekregen op of de overstap naar dubbeltarief voordelig zou zijn voor uw situatie, moet U een aantal stappen ondernemen om dit dubbeltarief daadwerkelijk te krijgen. De drie eerste stappen zijn:

  • Allereerst kijkt U naar uw meter: heeft deze een enkel telraam of een dubbel telraam? Indien uw meter een enkel telraam heeft, zal er een verandering van meter moeten plaatsvinden
  • Hierna kijkt U naar uw contract van de energieleverancier: is dit een contract voor onbepaalde tijd of een contract voor een vaste periode?
  • Ten slotte moet U nagaan via de website of uw energieleverancier ook dubbeltarief aanbiedt.

Overstap naar dubbeltarief: Extra kosten

Om van enkel- naar dubbeltarief over te stappen, dient U contact op de nemen met uw leverancier. Het is mogelijk dat uw leverancier niet akkoord is, indien uit uw verbruiksgegevens blijkt dat U niet veel elektriciteit verbruikt en er geen echte pieken zijn. Ook kan dit de maken hebben met uw contract. Indien deze binnen korte tijd afloopt, kan de leverancier aanbieden om hierna pas een nieuw contract af te sluiten met een dubbeltarief.

Overstap van dubbeltarief naar enkeltarief

Uiteraard is het mogelijk dat enkeltarief voor uw situatie voordeliger is. Enkeltarief betekent dat u één gemiddeld tarief betaalt voor stroom, waardoor U geen rekening hoeft te halen met de zogenaamde daluren. Enkeltarief is voordeliger indien U onmogelijk minimaal 40% van uw elektriciteitsverbruik verbruikt tijdens de avond, de nacht en in de weekenden.

Indien U een dubbele meter heeft, kunt U een contract nemen met enkel tarief. Als U het dubbeltarief naar een enkeltarief wilt wijzigen, dan hoef je de meter gewoonlijk niet te vervangen. Bij de meeste energieleveranciers verloopt deze overstap probleemloos en kosteloos. Hiervoor neemt U best contact op met uw leverancier.

Voor meer informatie rond het verschil tussen enkeltarief en dubbeltarief, kunt U terecht bij dit artikel.

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

  1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
  2. 100% betrouwbaar
  3. Exclusieve aanbiedingen
  4. Overstappen is zo geregeld
  5. 2 weken bedenktijd
  6. Aangesloten bij Webwinkelkeur
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van Oxxio! Profiteer ook!
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Energie-vergelijken.net is onderdeel van Stellar Web Concepts.
Rie Mastenbroekstraat 7
2031VR Haarlem