Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Wanneer u gaat verhuizen, is het logisch dat u vragen heeft over energieleveranciers en – contracten. In dit artikel proberen wij de meest voorkomende vragen hierover te beantwoorden.

Bij een verhuizing kunt u best uw huidige energieleverancier behouden, omdat een energiecontract niet is verbonden aan het adres, maar aan de persoon die woont op dit adres. Vaak krijgt u hierbij echter wel te maken met een andere netbeheerder. Check hier welke netbeheerder u heeft of krijgt.

Om uw verhuizing te vergemakkelijken, hebben wij een handige checklist samengesteld.

Dé checklist bij verhuizen

 1. Stel uw energieleverancier op de hoogte. Het is belangrijk om op tijd contact op te nemen met uw huidige energieleverancier(s) voor gas en stroom. U kunt normaal gezien drie maanden van te voren aangeven wanneer en waarnaartoe u zult verhuizen. Hierdoor heeft de energieleverancier genoeg tijd om alles te regelen. U kunt de verhuizing per post, via de telefoon of online doorgeven. Hierbij moet u rekening houden met het feit dat dat sommige energieleveranciers een kleine vergoeding vragen voor het verwerken van uw verhuizing.
 2. Geef de meterstanden van uw ‘oude’ woning aan. U zult per mail of via de post bericht ontvangen waarin aangegeven wordt waar en hoe u de meterstanden van uw woning kunt aangeven, nadat u uw energieleveranciers op de hoogte hebt gesteld van uw verhuizing. Op de dag van de sleuteloverdracht vult u de meterstanden voor het gas en het licht (online) in. Deze verstuurt u hierna naar uw energieleverancier, die de standen ook doorgeeft aan de netbeheerder. Het is handig als de nieuwe bewoner bij de sleuteloverdracht aanwezig is, omdat jullie hierdoor beiden het meterstandenformulier kunnen ondertekenen. De meterstanden geeft u het best binnen 15 dagen na de verhuisdatum door, voor de eindafrekening.
 3. Noteer de meterstanden van de nieuwe woning. Dit kunt u op de dag van de sleuteloverdracht met de vorige bewoner doen. Het formulier zal de vorige bewoner opsturen naar zijn energiebedrijf. Indien het een nieuwe woning is, zal dit formulier vaak met de aannemer worden ingevuld.
 4. Controleer uw eindafrekening. Binnen acht weken ontvangt u voor uw oude woning de eindafrekening. Natuurlijk moet u nagaan of de meterstanden op deze rekening overeenkomen met de door u genoteerde meterstanden. Indien dit niet het geval is, neemt u contact op met uw energieleverancier.
 5. Energielevering nieuwe woning. U zult een bevestiging ontvangen van uw energieleverancier, met hierop de ingangsdatum van de energielevering, de meterstanden van de nieuwe woning op het moment van de sleuteloverdracht en de hoogte van uw maandelijks voorschot.

Tip: in dit artikel vindt U veelvoorkomende vragen omtrent energielevering bij uw verhuizing.

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

 1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
 2. 100% betrouwbaar
 3. Exclusieve aanbiedingen
 4. Overstappen is zo geregeld
 5. 2 weken bedenktijd
 6. Aangesloten bij Webwinkelkeur
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van Oxxio! Profiteer ook!
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Energie-vergelijken.net is onderdeel van Stellar Web Concepts.
Rie Mastenbroekstraat 7
2031VR Haarlem