Banner Energie Vergelijken

Besparen op stroom

Besparen op stroom levert je al snel veel geld op. De kosten omlaag brengen van je stroomverbruik kan op verschillende manieren. Onze website staat vol artikelen met bespaartips. In dit artikel hebben we al die tips kort samengevat. Klik op de blauwe link van de tip als je de uitgebreide uitleg wil lezen. 

Aanbiedingen en Acties Energie Vergelijken

1. Voorkom sluipverbruik

Ook als apparaten uit (lijken) te staan, kunnen ze elektriciteit verbruiken. We noemen dit sluipverbruik. Zonder dat je het merkt lopen de kosten op. Je kunt dus supersimpel besparen op stroom door sluipverbruik te voorkomen. Hoe je sluipverbruik moet aanpakken lees je hier.

Terug naar het begin

2. Gebruik de ecoknop

Veel nieuwe apparaten hebben een ecoknop. Dit is de stand waarop bijvoorbeeld de wasmachine het minste energie gebruikt. Je kunt zo besparen op stroom zonder dat je minder gebruik maakt van het apparaat. Lees alles over welke apparaten een ecoknop hebben en hoe die werkt in dit artikel.

Terug naar het begin

Essent Maadnactie Mei 2021

3. Kijk naar het energielabel

Veel apparaten hebben een energielabel dat aangeeft hoe energiezuinig het is. Besparen op stroom gaat het makkelijkst als een apparaat minder elektriciteit nodig heeft voor dezelfde werking. In dit artikel lees je welke apparaten een energielabel hebben en hoe het energielabel werkt.

Terug naar het begin

Crazy Cashback Mei 2021

4. Weet wat je verbruikt

Meten is weten. Besparen op stroom gaat beter als je precies weet wat je verbruikt. Sommige apparaten verbruiken bijvoorbeeld veel meer stroom dan je misschien zou verwachten. Je kunt jouw stroomverbruik bijvoorbeeld vergelijken met die van een soortgelijk huishouden om te zien of je grote besparingen kunt verwachten. Lees hier wat het gemiddelde verbruik van elektriciteit van verschillende soorten huishoudens is.

Terug naar het begin

5. Koop nieuwe apparaten

Elektrische apparaten worden steeds energiezuiniger gemaakt. Besparen op stroom gaat dus het snelst als je oude grootverbruikers, zoals de koelkast of wasdroger vervangt door een nieuwe energiezuinige variant. De investering heb je dan snel terugverdiend. Welke nieuwe apparaten de grootste energiebesparing opleveren lees je hier.

Terug naar het begin

6. Isoleer je huis

Bij een goede isolatie van je huis hoeft je verwarming minder hard te werken. Dit is besparen op stroom zonder dat de verwarming een graadje lager hoeft. Die extra trui kun je dus in de kast laten liggen. In dit artikel lees je alles over hoe ook jij je huis kunt isoleren voor een lagere energierekening.

Terug naar het begin

7. Stap over van energieleverancier

Besparen op stroom betekent niet automatisch minder elektriciteit verbruiken. Met een lagere prijs voor elke gebruikte kilowattuur hoef je ook minder geld uit te geven aan de energierekening. Leveranciers geven nieuwe klanten betere tarieven en vaak ook nog een welkomstcadeau. Het is dus aan te raden na elke contractperiode over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Kijk hier naar de beste aanbiedingen van dit moment en stap over.

Terug naar het begin