Banner Welk cadeau kies jij

Bekijk hieronder de actuele aanbiedingen en acties van alle energie leveranciers. Vul in de linkerbalk jouw gegevens in voor een persoonlijke prijsberekening. Zo weet je precies wat jij kunt besparen met overstappen en zit je nog nergens aan vast.

Energie vergelijken zorgt ervoor dat je snel en gemakkelijk kunt overstappen.
Van die nieuwe energie aanbieder krijg je een mooi welkomstcadeau
of een grote korting omdat je een nieuwe klant bent.
Overstappen is daarom elk jaar aan te raden.

Nadat je een energieleverancier hebt gekozen vul je jouw gegevens in op onze site. Jouw gegevens worden direct doorgestuurd naar de gekozen leverancier.
De nieuwe leverancier zorgt voor de aansluiting thuis en zegt het
huidige contract voor je op. Je hoeft zelf dus niets meer te doen.

Met uw huidige energieverbruik geld besparen? Dat kan makkelijk! Ook u kunt honderden euro’s per jaar besparen op uw energiekosten. Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? U zult deze hier vinden! Het kan u jaarlijks vele honderden euro’s besparen. Energieleveranciers bieden steeds hogere overstapkortingen voor nieuwe klanten. Daar kunt u van profiteren. Vergelijk dus ieder jaar opnieuw uw energiekosten op onze site en profiteer van veel voordeel.

Eenvoudig de contract voorwaarden van alle energie leveranciers vergelijken

Een ander voordeel van een vergelijkingssite is dat je alle informatie omtrent de contractvoorwaarden van alle energieleveranciers in één oogopslag kunt overzien. Niemand heeft natuurlijk zin, en tijd, om iedere website van alle energieleveranciers apart te bezoeken om de voorwaarden te bekijken.

Dit is een zeer tijdrovende klus, en bovendien ook erg onoverzichtelijk. Een energievergelijker zet de belangrijkste voorwaarden van iedere energieleverancier handig op een rijtje voor je. Dat is heel handig, want dan hoef je dit zelf niet meer uit te zoeken. Mocht je specifieke vragen over de voorwaarden van een bepaalde leverancier hebben, kun je altijd nog contact opnemen met de energievergelijker. Deze zal je gerust verder te woord staan.

Aanmelden duurt langer bij een energievergelijker

Hoewel energievergelijker met name voordelen met zich meebrengen, is er ook een nadeel te benoemen. Het voornaamste nadeel van een energievergelijker is namelijk dat een aanmelding gemiddeld een dag langer duurt.

Heb je dus enorme haast en moet het binnen een dag geregeld zijn? Dan is het beter om rechtstreeks bij een energieleverancier je contract af te sluiten.

Je dient dus wel rekening te houden met deze langere verwerkingstijd wanneer je je contract bij een energievergelijker wilt afsluiten.

Goedkoper contract via een energievergelijker

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste voordeel van je energiecontract bij een energievergelijker afsluiten. Niemand wilt natuurlijk teveel betalen. Dus als je de kans krijgt om geld te besparen, grijp je deze met beide handen aan.

Energieleveranciers bieden veelal actiecontracten aan op vergelijkingssites. Dit komt door de hevige concurrentie op dergelijke sites. Als leverancier wil je natuurlijk positief opvallen, en wil je dat zoveel mogelijk mensen voor jou kiezen. Welkomstpremies en kortingen zijn dan een effectieve manier om dit te bereiken. Deze actiecontracten van energieleveranciers zijn altijd goedkoper dan de contracten die ze op hun eigen website aanbieden.

Persoonlijk advies en professionele hulp

Naast het hierboven genoemde financiële voordeel, biedt een energievergelijker ook een ander groot voordeel. Namelijk persoonlijk advies én professionele hulp van een overstapcoach. Deze hulp is bovendien meestal geheel gratis.

Energievergelijker hebben er in principe nooit baat bij om je naar een bepaalde energieleverancier te sturen. Vaak zijn deze geheel onafhankelijk. Het hoofddoel van een energievergelijker is dat jij een energiecontract afsluit dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je contact opnemen met de betreffende energievergelijker en deze zal je persoonlijk verder helpen.

Overstappen is een fluitje van een cent

Overstappen van energieleverancier is eenvoudig. Nadat u een energieleverancier hebt gekozen vult u uw gegevens in op onze site. Uw gegevens worden direct doorgestuurd naar de gekozen leverancier.

Uw nieuwe leverancier zorgt voor uw nieuwe contract en zegt voor u uw huidige contract op.

U hoeft hervoor dus niets te doen. Makkelijker geld besparen kan dus bijna niet.

Onafhankelijk en altijd up-to-date

Energie-vergelijken.net is volkomen onafhankelijk. Wij hebben geen rechtstreekse contracten of afspraken met energieleveranciers. De aanbiedingen in de energievergelijker worden centraal aangeleverd en beheerd.

Zodoende heeft u altijd een actueel overzicht van de prijzen van de goedkoopste energieleveranciers. Uw overstap wordt direct automatisch doorgegeven aan de betreffende energieleverancier, dus u hoeft niet eerst in te schrijven bij ons. U sluit direct uw nieuwe contract af met de gekozen leverancier.

Schakel hulp in bij het vergelijken van energieleveranciers

Zoals je ziet, komt er nogal veel kijken bij het kiezen van een geschikte energieleverancier. Er zijn een heleboel factoren die een belangrijke rol spelen in het beslissingsproces. Zeker wanneer je voor de allereerste keer een energiecontract wilt gaan afsluiten, is het dan ook slim om het niet op eigen houtje te doen.

Wist je dat er een heleboel energievergelijkers zijn die je kunnen ondersteunen bij je keuze? In Nederland zijn er inmiddels maar liefst 80 actief.

Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 40% van de mensen die op zoek zijn naar een energieleverancier een energievergelijker ter oriëntatie gebruiken.

Wat zijn de voor- en nadelen van energievergelijkers?

Bijna de helft van de mensen die op zoek zijn naar een energieleverancier maken dus gebruik van een energievergelijker.

Maar waarom zou je een energiecontract afsluiten bij een energievergelijker?

Wat zijn de voordelen hiervan? En zijn er ook nadelen?

Het afsluiten van je energiecontract bij een vergelijkingssite kent met name voordelen.

Zo is het altijd goedkoper dan een rechtstreeks contract bij de energieleverancier.

Goedkoper contract via een energievergelijker

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste voordeel van je energiecontract bij een energievergelijker afsluiten. Niemand wilt natuurlijk teveel betalen. Dus als je de kans krijgt om geld te besparen, grijp je deze met beide handen aan.

Energieleveranciers bieden veelal actiecontracten aan op vergelijkingssites. Dit komt door de hevige concurrentie op dergelijke sites. Als leverancier wil je natuurlijk positief opvallen, en wil je dat zoveel mogelijk mensen voor jou kiezen.

Welkomstpremies en kortingen zijn dan een effectieve manier om dit te bereiken. Deze actiecontracten van energieleveranciers zijn altijd goedkoper dan de contracten die ze op hun eigen website aanbieden.

Persoonlijk advies en professionele hulp

Naast het hierboven genoemde financiële voordeel, biedt een energievergelijker ook een ander groot voordeel. Namelijk persoonlijk advies én professionele hulp van een overstapcoach. Deze hulp is bovendien meestal geheel gratis.

Energievergelijker hebben er in principe nooit baat bij om je naar een bepaalde energieleverancier te sturen. Vaak zijn deze geheel onafhankelijk. Het hoofddoel van een energievergelijker is dat jij een energiecontract afsluit dat perfect aansluit bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan kun je contact opnemen met de betreffende energievergelijker en deze zal je persoonlijk verder helpen.

Vaste of variabele tarieven

Wanneer je een energiecontract afsluit, kun je kiezen tussen vaste en variabele tarieven. Maar waarin verschillen deze tarieven? En wat is voor jou de beste keuze?

Zoals de naam al suggereert, staan de tarieven gedurende de looptijd van je contract vast wanneer je kiest voor vaste tarieven. Kies je voor variabele tarieven, dan kan de prijs gedurende de looptijd van je contract variëren.

Deze kunnen stijgen, maar ook dalen. Je tarief bij variabele tarieven is dus zeer onvoorspelbaar. In de meeste gevallen kun je dan ook het beste kiezen voor zekerheid met vaste tarieven.

Bepaalde of onbepaalde tijd

Naast de tarieven kun je ook de looptijd van je contract bepalen. Zo kun je een energiecontract voor bepaalde óf onbepaalde tijd afsluiten.

Wanneer je een contract voor onbepaalde tijd aangaat, ben je geheel vrij om op elk gewenst moment over te stappen naar een andere energieleverancier. Je ontvangt dan echter geen welkomstpremie.

Met een contract voor een bepaalde tijd, zoals een jaarcontract, ontvang je wél een flinke welkomstpremie en vaste tarieven. Met een vast jaarcontract kun je dus het meeste besparen.

Het energieverbruik

Je energieverbruik bepaalt natuurlijk grotendeels het uiteindelijke bedrag dat je dient te betalen aan je energieleverancier. Woon je momenteel al zelfstandig en heb je een energieleverancier?

Dan kun je uiteraard je energieverbruik makkelijk terugvinden op je jaarafrekening. Op basis hiervan kun je het tarief van je persoonlijke energieverbruik vergelijken bij diverse energieleveranciers. Tevens kun je advies inwinnen dat precies is afgestemd op jouw persoonlijke energieverbruik. Je energieverbruik is dus een tweede belangrijk factor om mee te nemen in je energievergelijk.

De algemene dienstverlening

Een andere belangrijke factor om mee te nemen in je overweging, is de algemene dienstverlening van een bedrijf. Dit omvat zowel de online als de offline dienstverlening. Denk hierbij aan hoe je te woord wordt gestaan op de chat of per e-mail. Maar ook hoe het telefonisch contact verloopt, of zelfs een persoonlijk bezoek.

Dit is absoluut belangrijk om mee te nemen in je keuze. Communicatie is namelijk erg belangrijk. Stel, je ondervindt problemen, dan wil je zo snel mogelijk geholpen worden toch? En dan is het ook niet verkeerd als dit op een klantvriendelijke manier gebeurd. Je hebt er natuurlijk niet veel aan als je nauwelijks geholpen wordt, of als duidelijk blijkt dat een medewerker totaal geen zin heeft om je te woord te staan.

Kennis en Ervaring

Energie-vergelijken.net heeft jarenlange ervaring opgedaan in het vergelijken van de energiemarkt. Naast Energie-vergelijken.net beheren we ook meerdere domeinen. Hierdoor hebben we een groter bereik, bedienen meer klanten en doen zo ook meer kennis en ervaring op in de energiemarkt.

De energievergelijker op deze site is uiteindelijk dus dezelfde als die we op Energie-vergelijken.net hanteren. Waarom op twee soortgelijke websites dezelfde dienst aanbieden? Gewoon om meer mensen te bereiken en daardoor meer overstappers te helpen aan een goedkopere energieleverancier. Probeer het ook, vul uw gegevens in en zie hoe veel u kunt besparen op uw gas- en elektriciteitsrekening.

Energie vergelijken

Vele mensen betalen nog steeds te veel voor hun energie. Misschien u ook wel. Vul uw postcode en huisnummer in in bovenstaande vergelijker en u ziet direct wat energie vergelijken u kan opleveren. Waarschijnlijk net als de vele duizenden mensen die u voor gingen een paar honderd euro per jaar.

Hoe kan dat nou? Dat kan doordat de tarieven bij een andere leverancier mogelijk net iets lager zijn en daarnaast bieden vele energieleveranciers u een hoge welkomstbonus als u overstapt.

En door die bonus bent u dus fors goedkoper uit voor uw stroom en gas. Klik hier om direct te vergelijken.

Nederlandse energieleveranciers

Het vergelijken van energieleveranciers is dus van belang om tot een goed besluit te komen. In Nederland zijn er meer dan 30 energieleveranciers.

Welke energieleverancier het beste is? Dat is lastig te zeggen.

Het hangt namelijk van een heleboel factoren af welke leverancier het beste is voor jouw persoonlijke situatie.

Er is dus niet één energieleverancier het beste voor iedereen. Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft alle energieleveranciers beoordeeld.

Deze beoordeling is gebaseerd op het tarief, het maandelijkse voorschotbedrag, de jaarlijkse eindafrekening, de communicatie, de online dienstverlening, de bereikbaarheid, de klantvriendelijkheid en de klachtenafhandeling.

Op basis hiervan is de volgende top 10 ontstaan: Greenchoice, United Consumers, Westland Energie, Delta, Electrabel, Eneco, Energie Direct, RWE Energy, Nuon, Elektran.

Waar moet je rekening mee houden bij energieleveranciers vergelijken?

Ben je op zoek naar een energieleverancier? Dan is het vergelijken van verschillende energieleveranciers een slimme keuze. Zo ben je ervan verzekerd dat je de leverancier kiest die het beste aansluit bij je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Maar waar dien je rekening mee te houden wanneer je leveranciers met elkaar gaat vergelijken? Waar moet je op letten? Er zijn een aantal belangrijke factoren die een rol spelen.

De energieprijs

Een van de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het kiezen van de juiste energieleverancier is natuurlijk prijs. Wij Nederlanders betalen niet graag teveel en winkelen dan ook erg prijsbewust. Dit is bij het uitkiezen van een energieleverancier niet anders.

De energieprijs is dan ook een belangrijk kenmerk. Bedenk wel dat je alleen kunt besparen op de leveringskosten, welke zo’n 35% van je energierekening bedragen. De kosten van de netbeheerder staan vast en hierop kun je dus niet besparen. Maar door middel van welkomstpremies en kortingen kun je geld besparen.

Energievergelijker

Ben je momenteel je droomhuis aan het bouwen? Of woon je nog bij je ouders maar ga je binnenkort samen met je partner verhuizen naar een koopwoning? Of wissel je simpelweg van huurwoning? Wat je situatie ook mag zijn, energie speelt hier hoe dan ook een belangrijke rol in.

Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe koop- of huurwoning, zal je hoe dan ook te maken gaan krijgen met een energieleverancier. Je hebt ten slotte energie nodig in je nieuwe woning om alledaagse apparaten te kunnen gebruiken. Maar er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende energieleveranciers.

Hoe weet je dan welke leverancier het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen en voorkeuren? Een energievergelijker kan je hierbij helpen.

Energieleveranciers

In Nederland is er een breed scala aan energieleveranciers. Wie ontvangt er niet regelmatig reclame van een energieleverancier? We worden er vrijwel dagelijks mee geconfronteerd in onze brievenbus, onze mailbox en zelfs op straat door promotors.

Er is dan ook veel keuze wat betreft aanbieders van energie. In Nederland zijn er meer dan 30 energieleveranciers op de markt. Aangezien de energietarieven verschillen per leverancier, is het slim om energieleveranciers met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Vergelijken loont in de meeste gevallen namelijk.

Zo bespaar je gemiddeld zo’n €280 per jaar hierdoor. Het is dus absoluut de moeite waard om te vergelijken.

Verschillende resultaten bij verschillende vergelijkingssites

Een ander nadeel is dat je soms verschillende resultaten krijgt bij verschillende vergelijkingssites. Dit is opvallend, aangezien je overal dezelfde postcode en hetzelfde jaarverbruik invoert. De oorzaak hierachter is dan ook te vinden in het feit dat energievergelijkers soms een exclusieve korting van een bepaalde energieleverancier aanbieden. Hierdoor kunnen er verschillen ontstaan in het advies van de diverse vergelijkingssites. Het is daarom ook van belang dat je altijd meerdere vergelijkingssites gebruikt. Dan krijg je pas écht een goed beeld van de energieleverancier die het beste bij je past.

Onafhankelijke energievergelijkers

Er zijn in Nederland een behoorlijk aantal energievergelijkers actief op de markt. Hoe weet je dan welke je het beste kunt kiezen? Is de een echt beter dan de ander? Om de keuze voor je te vergemakkelijken, vind je hieronder een alfabetisch overzicht van de beste energievergelijkers in Nederland. Dit zijn allemaal onafhankelijke, objectieve en betrouwbare vergelijkingssites. Zoals reeds aangegeven, is het nog altijd het beste om meerdere vergelijkingssites te gebruiken ter oriëntatie. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken.

Een zeer goed beoordeelde onafhankelijke energievergelijker is hier te vinden. Het grote voordeel van deze vergelijkingssite? Laagsteprijsgarantie! Je wilt dat niemand teveel hoeft te betalen en dus kun je profiteren van de laagsteprijsgarantie. Dus is hetzelfde contract bij een andere energievergelijker goedkoper? Dan betaalt Energie vergelijken je het verschil terug. Op die manier ben je dus altijd verzekerd van de laagste prijs. Klanten beoordelen de energievergelijking van Energie-vergelijken.net met een 8,9.

Deze website is reeds al meerdere malen als beste energievergelijker uitgeroepen door onafhankelijke instanties, zoals de Autoriteit Consument en Markt (ACM), onderzoeksbureau WUA en Snakewool. Kwaliteit, volledigheid en onafhankelijkheid kenmerken vergelijkingssite. Bovendien voldoen wij aan de vijf criteria van Consuwijzer. Deze betreffen een persoonlijk aanbod, een transparante én volledige vergelijking, duidelijke informatie en transparantie over het verdienmodel. De service van ons wordt door klanten dan ook erg goed beoordeeld.

Wij zijn sinds 2004 een onafhankelijke, betrouwbare en volledig transparante energievergelijker. We zijn niet verbonden aan een belanghebbend bedrijf. Bij ons worden de verschillende energieleveranciers dan ook objectief met elkaar vergeleken. Ook aanbieders met wie wij geen directe samenwerking heeft worden getoond in de vergelijken. Zo wordt de objectiviteit en onafhankelijkheid gegarandeerd.

Onze service behoort tot de grootste energievergelijkers in Nederland. Het is dan ook geen verrassing dat we zowel in 2015 als 2016 zijn uitgeroepen tot Website van het Jaar, in de categorie Vergelijking. Tevens hebben we in 2017 en 2018 de tweede plek behaald in dezelfde categorie. Bovendien wordt de service van de vergelijkingssite ook absoluut gewaardeerd.

Sluit je energiecontract vandaag nog af

Zo, na het doorspitten van alle informatie bezit je nu de nodige kennis over energiecontracten, energieleveranciers én energievergelijkers. Dit is fijn, want zo kun je met een gerust hart aan het keuzeproces gaan beginnen. Je weet nu waar je op moet letten. Tevens ben je bekend met een aantal van de beste vergelijkingssites. Ga direct aan de slag, dan kun je zo snel mogelijk hét energiecontract dat perfect bij jou past afsluiten!

Pure Energie logo

This is h1