Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Met de energievergelijker van Energie-vergelijken.net kunt u eenvoudig op zoek naar de goedkoopste energieleverancier, zodat ook u kunt besparen op uw energierekening. Het invullen van de energievergelijker gaat via 4 simpele stappen. Op deze pagina lichten we elke stap kort toe, zodat overstappen van energieleverancier nóg sneller en makkelijker gaat.Stap 1: uw aansluiting (postcode en huisnummer) In de eerste stap van de vergelijker vult u de postcode en het huisnummer in van uw huidige woning als u blijft wonen op hetzelfde adres, of de postcode en het huisnummer van uw nieuwe woning, als u binnenkort gaat verhuizen. Gaat u naar een huis waarvan de postcode en het huisnummer nog niet bekend zijn? Wacht dan af tot u dit wel weet of typ in de vergelijker een postcode en huisnummer in van een huis zo dicht mogelijk in de buurt van uw nieuwe woning. Op die manier kunt u alvast een beetje een inschatting maken van de energiekosten.
Meer info over de stap “Postcode en huisnummer”? Klik hier.

Stap 2a: uw elektriciteitsmeter (enkel vs dubbel) De tweede stap van de vergelijker betreft de elektriciteitsmeter in uw woning. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen enkele en dubbele meters. Met een enkele meter verbruikt u elk uur van de dag energie tegen hetzelfde tarief. Uw elektriciteitsmeter heeft dus één telwerk. Een dubbele meter heeft twee telwerken. Het ene telwerk meet de energie die overdag wordt verbruikt en de andere de energie die ’s avonds, ’s nachts en in het weekend wordt verbruikt. U betaalt voor de daluren een goedkoper tarief. Een dubbele meter kan handig zijn wanneer u veel energie verbruikt en het geen probleem vindt om rekening te houden met de klok.
Meer info over de stap “Enkele vs dubbele meter”? Klik hier.

Stap 2b: gebruiksindicatie invullen In deze stap van de vergelijker wordt gekeken naar uw gezinssamenstelling en het verbruik op jaarbasis. Kies in de vergelijker de gezinssamenstelling die het meest overeenkomt met het aantal mensen in uw eigen huishouden en vul vervolgens uw verbruik in. Als u uw verbruik niet precies weet (bijvoorbeeld bij een verhuizing), kies dan wel altijd de juiste samenstelling van uw huishouden. U kunt dan vergelijken met de gemiddelden en op die manier vaststellen welke aanbieder voor u het goedkoopst is.
Meer info over de stap “Gebruiksindicatie invullen”? Klik hier.

Als u uw huidige verbruik precies weet, dan kunt u ook uw exacte verbruik invoeren. De vergelijking zal dan alleen nog maar duidelijker en inzichtelijker worden voor uw situatie. Stap 3: uw huidige aanbieder In deze stap van de vergelijker vult u uw huidige energieleverancier in. Als u uw huidige leverancier niet invult, wordt deze meegenomen in de vergelijker. Dit is onhandig omdat u in 9 van de 10 gevallen niet kunt overstappen naar uw huidige leverancier. Het heeft dus niet zoveel zin om deze mee te nemen in de vergelijker. Als u nog geen energieleverancier heeft (bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe woning betrekt) kies dan voor ‘geen’. Heeft u twee aanbieders (bijvoorbeeld een aparte voor gas en een aparte voor stroom), en wilt u een aanbieding ontvangen voor stroom en gas ineen? Dan maakt het in principe niet heel veel uit welke van de twee aanbieders u selecteert.
Meer info over de stap “Uw huidige aanbieder”? Klik hier.

Stap 4: zakelijk of privé In deze stap van de vergelijker geeft u aan of de energie die u afneemt voor zakelijk gebruik is. Als particulier kunt u hier dus ‘nee’ aanvinken. Heeft u een eigen bedrijf of bent u zzp’er? Dan kan het voordelig zijn om voor ‘ja’ te kiezen. Als u een kantoor of bedrijfspand heeft, kunt u als ondernemer namelijk een deel van uw energierekening aftrekken van de belasting. Een zzp’er die thuis werkt kan meestal een deel van de energierekening aftrekken. Voor de precieze regeling is het raadzaam even met uw boekhouder of de belastingdienst te overleggen.
Meer info over de stap “Zakelijk of privé”? Klik hier.

Als u alles heeft ingevuld, klikt u op de knop ‘Ga verder’ en u ontvangt een overzicht met de aangeboden tarieven van alle energie-aanbieders.

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

  1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
  2. 100% betrouwbaar
  3. Exclusieve aanbiedingen
  4. Overstappen is zo geregeld
  5. 2 weken bedenktijd
  6. Aangesloten bij Webwinkelkeur
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van Oxxio! Profiteer ook!
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Energie-vergelijken.net is onderdeel van Stellar Web Concepts.
Rie Mastenbroekstraat 7
2031VR Haarlem