De nieuwe tv-commercial van groene energieleverancier Vandebron heeft een duidelijke boodschap: weet waar je energie vandaan komt. Volgens Vandebron is de huidige energiemarkt niet altijd even transparant wat betreft de herkomst van energie. Dit heeft als gevolg dat een groot aantal Nederlandse huishoudens onbewust energie afneemt bij een leverancier die kolenenergie produceert. Vandebron hoopt met de commercial een stukje bewustwording te creëren en mensen te wijzen op duurzame alternatieven.

 

Hoe vervuilend is jouw energieleverancier?
Volgens Vandebron is de Nederlandse energiemarkt veel vervuilender dan we denken. Er zijn nog steeds leveranciers die kolenenergie produceren, ondanks dat dit zeer schadelijk is voor het milieu. Om erachter te komen of jouw energieleverancier vervuilende energie produceert, kun je op de website van Vandebron de zogenaamde steenkoolcheck doen.

Vandebron: een duurzaam alternatief
Vandebron heeft als doel de energiemarkt eerlijker en duurzamer te maken en biedt energie aan vanuit verschillende lokale energiebronnen. Als klant kies je zelf bij wie je je energie af wilt nemen. Zo weet je precies waar je groene energie vandaan komt én wie je voor de energie betaalt. Vandebron fungeert slechts als schakel tussen jou en de aanbieder. Ze refereren naar dit initiatief als de energiemarktplaats. Op Vanderbron.nl vind je een overzicht van alle aanbieders.

Zelf energieleveranciers vergelijken
Uiteraard zijn er naast Vandebron nog vele andere energieaanbieders. Wil je zelf eens op je gemak alle energieaanbieders vergelijken? Gebruik dan onze energievergelijker. In een paar simpele stappen heb je een handig overzicht met daarin alle leveranciers en hun prijzen. Een pluspunt van de energievergelijker is dat je aan kunt geven welk soort energie je af wilt nemen: grijs, groen, of een combinatie van beide. Zo vind je de energieleverancier die het best past bij jouw wensen, voor de meest gunstige prijs. Let op, als je wilt overstappen naar een andere leverancier zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het moment van overstappen en andere praktische zaken.