Nederlandse Energie MaatschappijDe Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) heeft aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toegezegd om klanten te zullen compenseren die in het verleden te weinig korting hebben ontvangen op hun energiecontract.

Het zou gaan om bedragen tot enkele tientallen euro’s per klant. Volgens de ACM gaat het in totaal om een ”aanzienlijk bedrag”, maar precieze getallen worden door de toezichthouder niet genoemd.

In 2012 en 2013 verkocht de Nederlandse Energie Maatschappij aan consumenten een product met een korting op de energietarieven, de zogeheten ‘Vaste Klanten Korting’.  Deze korting werd beloofd voor een volledig jaar levering, maar in de praktijk bleek de korting uitgekeerd te worden op basis van de eerste jaarnota die de consument ontving. Klanten die hun meterstanden doorgaven voordat zij een volledig jaar energie hadden afgenomen, liepen hiermee een deel van de korting mis.

NLE heeft gezegd dat het om een onbedoelde fout gaat. Het bedrijf zal de komende drie maanden alsnog de korting uitbetalen aan consumenten die dit destijds zijn misgelopen.

Bron: ANP

Nooit meer korting mislopen?

Bent u ook korting misgelopen? Wilt u zeker zijn van het laagste tarief voor energie? Bekijk dan in onze energievergelijker wat uw voordeel kan zijn.

Bart van Energie vergelijken