Chatbot O gaat gebruikers meer inzicht geven in hun verbruik én helpt deze te interpreteren. Hiermee is Oxxio naar eigen zeggen de eerste energieleverancier ter wereld die een bot introduceert waarmee het de interactie aangaat met gebruikers. Oxxio wil hiermee helpen aan besparing op energiekosten voor de klant.

Energiebuddy-O

Wat is een Chatbot?
Een chatterbot, chatbot of kortweg bot is een geautomatiseerde gesprekspartner. Het is dan ook een samenvoeging van het woord ‘chat’ en ‘robot’ (Bron: Wikipedia). De chatbot is dus geen ‘echt’ mens, maar een machine die automatisch communiceert met de gebruiker.

Hoe werkt O?
O geeft via schatberichten aan de gebruiker gerichte adviezen over energiebesparen. Dat doet ze onder andere door de meterstanden anoniem te vergelijken met andere gebruikers. O wordt verder steeds slimmer. Door veel gebruik te maken van O kan de app grote hoeveelheden data omzetten naar gebruiksvriendelijke en bruikbare informatie. O wordt aan de bestaande app van Oxxio toegevoegd. In de toekomst moet het zo zijn dat gebruikers gerichte vragen kunnen stellen aan O, die dan ook als antwoord inhoudelijk advies kan geven over energieverbruik en -besparing.

Profiteer ook!
Profiteer ook van de gunstige tarieven van Oxxio en stap over naar Oxxio. Klik op de banner hieronder om gebruik te maken van de scherpe energie-aanbieding van Oxxio.

Dalurendeal van Oxxio