De elektrische auto. We zien hem steeds meer op de Nederlandse wegen. En terecht: hij is stil, goedkoop in onderhoud, goed voor het milieu en aan te schaffen met verschillende aantrekkelijke belastingvoordelen.

De belastingvoordelen van elektrisch rijden*:

(*bron: RTL nieuws)

Tot zover de voordelen. De elektrische auto heeft namelijk ook één groot nadeel: je kunt er (nog) geen grote afstanden mee rijden. Afhankelijk van het type auto moet je vaak al na zo’n 150 km je auto opladen. En dat is een tijdrovende bezigheid. Geen wonder dat de meeste mensen er niet aan moeten denken om met een elektrische auto op vakantie te gaan. Gelukkig komt daar nu verandering in!

Elektrisch rijden: 1000 kilometer op 1 dag!

De huidige generatie elektrische auto’s legt flinke afstanden af. Zo rij je in een volkswagen e-Golf en een Hyundai IONIQ Electric en de BMW i3 al zo’n 300 km, in een Renault Zoë 400 km en een Opel Ampera-E 500 km. De Tesla Model S spant de kroon: 600 km rijden zonder opladen.

Energieleverancier Eneco stuurde zelfs een verslaggever  op pad in de nieuwste Tesla Model S, om te bewijzen dat het kan: 1000 kilometer op 1 dag.

Rutger Middendorp reed vanaf Utrecht naar wintersportgebied Interlaken in Zwitserland. Een route van zo’n 1000 kilometer lang. Inclusief vijf stops bij laadpunten duurde de reis slechts 12 uur!

Met de nieuwste elektrische auto’s kun je dus in één dag naar de sneeuw rijden. Als je om de twee uur stopt bij een snellaadpunt, kun je dat vergelijken met iedere twee uur pauzeren met een gewone auto. Dankzij de toename van het aantal snellaadpunten is de tijd dat je met een elektrische auto veel langer onderweg was dus voorgoed verleden tijd.

Wanneer wordt elektrisch rijden goedkoper dan benzine rijden?

De aanschafprijs van een elektrische auto, die nog altijd tussen de 9.000 en 17.000 euro* hoger ligt dan die van andere auto’s, maakt elektrisch rijden nog steeds duur. Maar niet meer voor lang! Want het omslagpunt, waarop elektrisch goedkoper is dan benzine, is helemaal niet zo ver weg, zo vertelt Rutger Middendorp aan het eind van het filmpje.

(*bron: websites verschillende auto-fabrikanten)

Voor het efficiënt opladen van je auto is een goede laadkabel van belang. Op zoek naar een goede laadkabel voor je Tesla Model S? Die vind je hier.