Zonne-energie voor iedereen met Eneco StukjeZon™

Energieleverancier Eneco wil zonne-energie toegankelijker maken en introduceert daarom Eneco StukjeZon™Als klant van Eneco profiteer je met een StukjeZon van de zonopbrengst van zonne-energie afkomstig uit een Nederlands zonnepark. Je hoeft dus zelf geen panelen op je dak te plaatsen. Een StukjeZon levert je als klant 5 jaar lang een korting op van 15 euro, die wordt verrekend op je energienota.

Zonne-energie zonder gedoe
Zelf investeren in zonnepanelen is voor veel mensen nogal een drempel. Eneco begrijpt dit en biedt met Eneco StukjeZon™ een mooie oplossing. Je steunt met een StukjeZon namelijk de opwek van groene energie, zonder dat je zelf hoeft te investeren in zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Het enige wat je hoeft te doen is een StukjeZon kopen.

5 jaar lang zonkorting op je energienota
Een StukjeZon is voor iedere klant van Eneco beschikbaar, ongeacht of je in een huur- of koophuis woont. Je kunt als klant 5 keer een StukjeZon kopen. Met elk StukjeZon profiteer je vervolgens 5 jaar lang van korting op je jaarnota. De korting kan op die manier oplopen tot maar liefst 75 euro per StukjeZon. Nieuwe klanten van Eneco krijgen bij het afsluiten van hun energiecontract hun eerste StukjeZon gratis.

Vergelijk ook de aanbieders van groene stroom met onze energievergelijker en bespaar zo vele euro’s!

OrganicEnergy Vandebron

Vandebron: ‘Weet waar je energie vandaan komt’

De nieuwe tv-commercial van groene energieleverancier Vandebron heeft een duidelijke boodschap: weet waar je energie vandaan komt. Volgens Vandebron is de huidige energiemarkt niet altijd even transparant wat betreft de herkomst van energie. Dit heeft als gevolg dat een groot aantal Nederlandse huishoudens onbewust energie afneemt bij een leverancier die kolenenergie produceert. Vandebron hoopt met de commercial een stukje bewustwording te creëren en mensen te wijzen op duurzame alternatieven.

 

Hoe vervuilend is jouw energieleverancier?
Volgens Vandebron is de Nederlandse energiemarkt veel vervuilender dan we denken. Er zijn nog steeds leveranciers die kolenenergie produceren, ondanks dat dit zeer schadelijk is voor het milieu. Om erachter te komen of jouw energieleverancier vervuilende energie produceert, kun je op de website van Vandebron de zogenaamde steenkoolcheck doen.

Vandebron: een duurzaam alternatief
Vandebron heeft als doel de energiemarkt eerlijker en duurzamer te maken en biedt energie aan vanuit verschillende lokale energiebronnen. Als klant kies je zelf bij wie je je energie af wilt nemen. Zo weet je precies waar je groene energie vandaan komt én wie je voor de energie betaalt. Vandebron fungeert slechts als schakel tussen jou en de aanbieder. Ze refereren naar dit initiatief als de energiemarktplaats. Op Vanderbron.nl vind je een overzicht van alle aanbieders.

Zelf energieleveranciers vergelijken
Uiteraard zijn er naast Vandebron nog vele andere energieaanbieders. Wil je zelf eens op je gemak alle energieaanbieders vergelijken? Gebruik dan onze energievergelijker. In een paar simpele stappen heb je een handig overzicht met daarin alle leveranciers en hun prijzen. Een pluspunt van de energievergelijker is dat je aan kunt geven welk soort energie je af wilt nemen: grijs, groen, of een combinatie van beide. Zo vind je de energieleverancier die het best past bij jouw wensen, voor de meest gunstige prijs. Let op, als je wilt overstappen naar een andere leverancier zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zoals het moment van overstappen en andere praktische zaken.

 

De helft minder gas verbruiken

Net voor het weekend werd het advies bekend van het Staatstoezicht op de Mijnen: de gaskraan in Groningen moet zo snel mogelijk voor de helft dicht. Directe aanleiding: de stevige beving in Zeerijp van 8 januari jongstleden.

de helft minder gas verbruiken onafhankelijk worden van gas
natuurlijke gasbronnen in Nederland

Minister Wiebes van Economische Zaken neemt het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen over. De maatregel is nodig om nieuwe bevingen te voorkomen.

 

De helft minder gas, kan dat zomaar?

Ja en nee. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat we de gevolgen allemaal gaan voelen. Daarom zal de gaskraan ook niet in één keer dichtgaan. Er zullen eerst alternatieven voor het aardgas moeten komen.

Veel nieuwbouwwoningen worden nu al klimaatneutraal gebouwd. Maar ook oudere huizen zullen zo snel mogelijk onafhankelijk van gas moeten worden. Daar moeten plannen voor komen, maar die heeft de regering nu nog niet. De nieuwe richtlijn voor de gaswinning is 12 miljard m3 per jaar. Dat is weinig. Zelfs in een milde winter verbruikt Nederland meer gas. (bron: NOS journaal).

Minder gas verbruiken: de voordelen

Een gemiddeld gezin, wonend in een twee onder één kap woning verbruikt zo’n 1800 m3 gas per jaar. (bron: Nibud) Dit kost ongeveer 120 euro per maand. Uw huishouden onafhankelijk maken van gas heeft dus meerdere voordelen.

 • minder CO2 uitstoot
 • minder gaswinning in Groningen nodig
 • een financiële besparing tot wel 120 euro per maand

Doe het zelf

Benieuwd welke maatregelen u zelf kunt treffen om zo snel mogelijk onafhankelijk van gas te worden? In dit artikel leest u hoe u uw huis verwarmt zonder gas.

 

 

Hogere energierekening 2018 voorkomen

De jaarlijkse energierekening gaat in 2018 met 70 euro omhoog. Dit komt door het besluit van kabinet Rutte III om in 2018 de energiebelasting te verhogen. Tegelijkertijd wordt de belastingvermindering verlaagd. Het gevolg: een gemiddeld gezin betaalt 200 euro meer voor energie in 2019. Wat kunt u doen om een hogere energierekening te voorkomen?

hogere energierekening besparen op energierekening 2018 energiebelasting omhoog

Voorkom een hogere energierekening

De overheid verhoogt de energiebelasting dus fors. Zo wil zij de consument stimuleren om minder energie te verbruiken. Maar hoe doet u dat? Hier leest u eenvoudige tips om energie te besparen.

Een echt forse besparing behaalt u door te investeren in energiezuinige maatregelen, zoals een betere isolatie van uw huis of de plaatsing van zonnepanelen, op weg naar een klimaatneutraal huis. Helaas heeft de overheid geen extra subsidies aangekondigd voor dit soort maatregelen.

Heeft u niet genoeg spaargeld voor grote maatregelen, maar wilt u toch besparen op uw energierekening? Dan is het aan te bevelen om een energie vergelijkingstest te doen. Dit is een handig hulpmiddel om energieleveranciers te vergelijken. Een overstap naar een andere aanbieder kan u tot wel 450 euro opleveren. Daarmee compenseert u die hogere energiebelasting ruimschoots!

Over energiebelasting

De overheid heft energiebelasting. Deze wordt verrekend op uw energierekening. U betaalt de belasting dus aan uw energieleverancier. Deze betaalt het weer door aan de belastingdienst. Per 2018 stijgt de energiebelasting. De overheid wil op deze manier consumenten stimuleren om minder energie te verbruiken. Vereniging Eigen Huis berekende dat een gezin met een gemiddeld energieverbruik in 2017 ongeveer 570 euro aan energiebelasting betaalde. Volgens het regeerakkoord zal dit bedrag oplopen tot ongeveer 770 euro in 2019. Dit is een stijging van ongeveer 34%.

Belastingvermindering omlaag

Naast de heffing van energiebelasting, krijgt de consument ook een belastingvermindering. De gedachte achter de belastingvermindering is dat een deel van het energieverbruik wordt gezien als basisbehoefte. De Rijksoverheid stelt de hoogte van de belastingvermindering jaarlijks vast. Per 2018 daalt dit bedrag dus. Een gemiddeld gezin betaalt hierdoor 200 euro meer voor energiegebruik tussen 2017 en 2019.

Voorkom een hogere energierekening

Overstappen naar een goedkopere energieleverancier kan in veel gevallen helpen. Een slimme overstap kan een besparing tot wel 450 euro op jaarbasis opleveren. Hiermee compenseert u direct de hogere energiebelasting. Zien wat u kunt besparen? Vul de energievergelijker in en stap vandaag nog over.

Ga naar de energievergelijker.

 

 

Drie goedkope energiedeals

De decembermaand is al duur genoeg. Zonde dus om te veel te betalen voor uw energierekening! Wij selecteerden voor u drie goedkope energiedeals. Overstappen is in de meeste gevallen zo gepiept. Zo begint u slim aan het nieuwe jaar!

De drie goedkope energiedeals op een rij:

1. Oxxio: minimaal 190 euro cashback

U leest het goed: overstappen en direct 190 euro cashback ontvangen. Zo wordt besparen wel heel gemakkelijk. Klik op onderstaande banner en ontdek alles over deze super scherpe deal.

 

2. Nuon PowerDealweken

Nuon maakt het helemaal goed: bij het afsluiten van een éénjarig contract op stroom en gas ontvang u maar liefst 250 euro cashback! Deze deal loopt nog t/m 31 december 2017. Wees er dus snel bij. Klik op de banner en profiteer.

 

3. Greenchoice: Ga voor groen!

Bij Greenchoice, de groene energieleverancier, heeft u de keuze uit drie deals. Gaat u voor windenergie, groene energie of energie uit biomassa? Klik op onderstaande banner en ontdek het meest gunstige tarief voor u!

Energieleveranciers vergelijken

Wilt u graag geld besparen, maar zit uw droomdeal hier niet bij? Doe dan de onafhankelijke energie vergelijkingstest. Deze berekent binnen enkele seconden de meest gunstige energietarieven voor uw leefsituatie. Invullen is gemakkelijk: u vult uw postcode, gemiddeld energieverbruik en soort huishouden in (alleen of samenwonend) en de rekenmodule doet de rest. Zuinig 2018!

>>>> Direct naar de energie vergelijkingstest

Waar u op moet letten bij een overstap

Loopt uw contract binnen nu en 2 maanden af? Dan kunt u bijna altijd probleemloos overstappen en zorgt de nieuwe leverancier dat de overstap plaats vindt op het moment dat uw huidige contract afloopt. Loopt uw contract pas af in maart of later in 2018, let dan even goed op! Het kan zijn dat er dan kosten in rekening gebracht worden door uw huidige energie-aanbieder. Wij raden u aan om voor een overstap alle voorwaarden te checken bij uw huidige leverancier. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Meer informatie over overstappen naar een andere energieleverancier leest u hier.

Powerdeal van NUON

De topdeal van deze maand is van NUON! Maar liefst 250 euro cashback bij een 1 jaars contract! De Powerdeal van NUON is weer een actie die u zeker niet mag missen. Pak ook uw voordeel en stap over. Niet alleen ontvangt u een hoge cashback van minimaal 250 euro, u ontvangt ook 5% korting op stroom en dat kan zelfs oplopen tot 25% korting.

Uw overstap wordt door NUON geregeld.

Klik op de banner hieronder en profiteer ook!

Einde van uw huidige contract?
Loopt uw contract binnen nu en 2 maanden af? Dan kunt u probleemloos overstappen en dan zorgt NUON dat de overstap plaats vindt op het moment dat uw huidige contract afloopt. Loopt uw contract pas af in maart of later in 2018, let dan even goed op! Het kan zijn dat er dan kosten in rekening gebracht worden door uw huidige energie-aanbieder. Loopt uw huidige energiecontract af na 2 maanden vanaf nu? Ga dan even na bij uw huidige leverancier of u kosteloos kunt overstappen.

Geldigheid van deze actie
Let op: de geldigheid van deze actie is beperkt. De Powerdeal van NUON is geldig tot 31 december 2017!

Powerdeal voor ZZP’ers en MKB’ers
Bent u zelfstandige en wilt u ook profiteren van deze deal? Dat kan! Klik op de banner en klik vervolgens op de aanbiedingspagina door naar de powerdeal voor ZZP’ers of klik op onderstaande banner speciaal voor zakelijke klanten.

Tot € 275,- cashback bij Oxxio

Cashback-actie van Oxxio

Energieleverancier Oxxio komt met een mooie nieuwe actie. De slimme energieleverancier verhoogt de cashbacks. En daar profiteert u als klant van!

actie oxio cash back

De actie in het kort:

 • Bij een 1 jarig contract ontvangt u € 250,- cashback
 • Bij een 3 jarig contract ontvangt u € 275,- cashback

Dat is nog eens mooi meegenomen!

Overstappen naar Oxxio

Overstappen is simpel. U meldt zich aan als nieuwe klant en Oxxio zegt het contract op bij uw huidige energieleverancier. Stap ook over, klik op onderstaande banner.

De 7 stappen bij een overstap:

 • Meldt u aan als nieuwe klant bij Oxxio.
 • U ontvangt direct een bevestigingsmail.
 • Maak uw eigen Oxxio account aan en houdt de voortgang van uw bestelling in de gaten
 • U ontvangt na 2 dagen de leveringsovereenkomst.
 • Geef uw meterstanden door (niet nodig als je een slimme meter hebt!).
 • Oxxio zegt uw contract bij uw vorige energieleverancier op
 • U ontvangt uw energie via Oxxio en profiteert van de cashback actie.

Overstappen naar een andere energieleverancier is verbonden aan een aantal spelregels. Meer over deze regels én handige tips bij het overstappen leest u hier.

Over Oxxio

Energieleverancier Oxxio is opgericht in 2000 en levert groene stroom en gas. Begin 2008 is Oxxio gestart met de bouw van een eigen elektriciteitscentrale in Rotterdam. Hierdoor zijn ze sinds 2010 naast energieleverancier ook energieproducent. Inmiddels is Oxxio de vierde energieleverancier van Nederland.

Oxxio gelooft in duurzaamheid. Al vanaf de oprichting in 2000 heeft Oxxio oog voor het milieu. Zo levert Oxxio al vanaf de eerste dag van levering 100% groene stroom. Daarnaast heeft Oxxio in het Rijnmondgebied één van de schoonste en meest efficiënte gasgestookte centrales ter wereld gebouwd. Sinds 2011 heeft Oxxio de krachten gebundeld met Eneco. Hiermee is de schoonste energieleverancier van Nederland ontstaan.

De voordelen van Oxxio

 • voordelig stroom en gas
 • altijd op de hoogte via de Oxxio app
 • 100% Europese windstroom
 • eenmalig tot 275 cashback op je jaarnota
aardkloten, acttie van greenchoice zelf energie opwekken groene stroom

Aardkloten. Het nieuwe werkwoord van Greenchoice

‘Zullen we stoppen met aardkloten?’ is de slogan van de nieuwste campagne van Greenchoice. De groene energieleverancier vindt het goed dat het klimaat steeds vaker wordt besproken in de politiek en het zakenleven, maar vindt dat er nog te veel vage beloftes en halfslachtig gedoe omheen zit. Greenchoice wil een einde maken aan dit ‘ge-aardkloot’. Daarom spoort het met deze campagne de consumenten aan tot actie.

Nieuwe en bestaande klanten kunnen meedoen door zelf energie te besparen of door zelf energie op te wekken. Het doel is simpel: het groener maken van de planeet.

Ik doe mee!

Aardkloten. Wat betekent dat?

Greenchoice bedacht het woord ‘aardkloten’ (een variant op ‘aankloten’) speciaal voor deze reclamecampagne. Het betekent zoiets als ‘eindeloos praten over het milieu terwijl er niks gebeurt’. Onderstaand filmpje verscheen een tijdje geleden al op social media.  Taalwetenschapper Wim Daniëls legt hierin het fenomeen aardkloten uit.

Het is duidelijk: Greenchoice wil een eind maken aan al het gebabbel over het milieu en de consumenten aansporen om tot actie over te gaan.

Ja, ik kom ook in actie.

De groei van groene energie

Greenchoice werd in 2001 opgericht door drie ambitieuze mannen. Het bedrijf onderscheidde zich direct van andere energieleveranciers door enkel groene stroom te leveren. Hun missie: Nederland klimaatneutraal maken. Hun boodschap sloeg aan. In 2015 telde Greenchoice 365.000 klanten (zowel zakelijk als particulier) en was het bedrijf uitgegroeid van drie mannen op een zolderkamer naar een professionele organisatie met 200 werknemers. In 2016 werd Greenchoice voor het tweede jaar op rij als beste getest door de Consumentenbond. Criteria hiervoor waren: klanttevredenheid, service en duurzaamheid.

Greenchoice levert uitsluitend groene energie. Alle stroom wordt opgewekt door windmolens of biomassa. Het gasverbruik wordt gecompenseerd door de aanplanting van nieuw bos.

Doe mee met Greenchoice

Overstappen naar Greenchoice is simpel en kan in drie stappen:

 • Meld je aan als nieuwe klant
 • Greenchoice regelt de overstap en zegt het contract bij je oude leverancier op
 • Je hebt na afsluiting nog 14 dagen bedenktijd

Stop met aardkloten. Klik op onderstaande banner om je aan te melden als nieuwe klant.

actie van Qurrent gratis Feyenoord shirt

Goed nieuws van Qurrent: gratis Feyenoord shirt!

Hand in Hand

Energieleverancier Qurrent is vanaf het nieuwe seizoen de hoofdpartner van Feyenoord. Zij slaan de handen ineen, op weg naar een groenere wereld. En dat is goed nieuws voor u!

Een nieuwe hoofdpartner, betekent natuurlijk nieuwe Feyenoord shirts. Deze zijn vanaf begin juli verkrijgbaar. Als u overstapt naar Qurrent ontvangt u als één van de eersten dit nieuwe shirt. Overstappen is makkelijk en snel geregeld.

Ja, ik stap over en ontvang gratis het nieuwste Feyenoord shirt

De voordelen van Qurrent

In korte tijd stapten al ruim 60.000 mensen over naar Qurrent. Daarmee is Qurrent het snelst groeiende energiebedrijf van Nederland. Maar er is meer…

Qurrent is namelijk ook de groenste energieleverancier: alle stroom is afkomstig van Nederlandse windmolens en het aardgas is 100% CO2 gecompenseerd. Qurrent’s missie is om heel Nederland onafhankelijk te maken van grote energieleveranciers. Dit doen ze onder meer door het stimuleren van en helpen bij het opwekken van eigen energie. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te nemen. Maar niet iedereen heeft daar tijd, plek en geld voor. Daarom is het als klant van Qurrent ook mogelijk om een eigen aandeel te nemen in een stukje windmolenpark.

Drie redenen om te kiezen voor Qurrent

 1. U kiest voor groen: De Consumentenbond en Greenpeace riepen Qurrent uit tot de groenste energieleverancier van Nederland;
 2. u krijgt hulp: Qurrent ondersteunt haar klanten actief bij het zelf opwekken van energie;
 3. u bespaart op uw energierekening: bij Qurrent ontvangt u energie tegen inkoopprijs.

Voor het leven

‘Hand in hand voor het leven’ zingt Paul de Munnik in ‘Er is geen club als Feyenoord’. Gaat u ook voor het leven? En wilt u daarbij uw voetbalclub steunen? Kies dan voor de groenste energieleverancier en stap vandaag nog over naar Qurrent. Dan krijgt u niet alleen 3 jaar lang de groenste energie voor het laagste tarief, maar óók het nieuwste Feyenoord shirt, helemaal gratis!

Overstappen naar Qurrent

Overstappen is simpel. U meldt u aan als klant bij Qurrent. Zij kijken vervolgens naar de voorwaarden van uw huidige energiecontract. Overstappen naar een andere leverancier is namelijk aan een aantal spelregels verbonden. Welke spelregels, leest u hier. Als een overstap mogelijk is, ontvangt u van Qurrent een voorstel. Zodra u akkoord gaat met het nieuwe energiecontract, maakt Qurrent de overstap in orde. U heeft nergens omkijken naar.

Ontvang het Feyenoord shirt

Wilt u ook als eerste het nieuwste Feyenoord shirt?

 1. Meldt u aan als klant en kies voor het Feyenoord-pakket;
 2. zodra het shirt binnen is, ontvangt u een email;
 3. u kunt het shirt zelf afhalen of laten thuisbezorgen.

Stap ook over en kies voor groen! Klik op de banner voor meer informatie.

gratis nieuwste Feyenoord shirt voordelen van Qurrent groenste energie

Nuon

De “Helemaal uit je stekker weken” van Nuon zijn weer terug!

Goed nieuws! Heel goed nieuws zelfs!

De “Helemaal uit je stekker weken” van Nuon zijn weer terug!

Nuon is een van de grootste leveranciers van stroom en gas in Nederland. Het bedrijf biedt daarbij ook veelal de scherpste tarieven in de markt. En nu komt Nuon dan ook nog eens met een extra mooie deal.

De inhoud van de deal:

– U ontvangt € 200,- op uw rekening aan het eind van het contractjaar.
– De overstap wordt volledig door Nuon voor u geregeld.
– U krijgt een contract voor stroom en gas met een vaste prijs tot 1 jaar.
– Ruim voor uw jaarcontract afloopt, krijgt u een nieuw aanbod.
– De eventuele overstapboete tot 50 euro per product wordt door Nuon betaald.
– U bent zeker van zeer scherpe tarieven voor stroom en gas.

Klik hier om uw overstap direct en makkelijk te regelen.

Zo geregeld

Nuon regelt de overstap voor u. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen op de site van Nuon en Nuon regelt uw overstap voor u. U hoeft dus niet uw huidige energiecontract op te zeggen. Dit wordt allemaal voor u gedaan.

Overstapboete?

Als u overstapt naar Nuon, kan uw huidige leverancier u een opzegvergoeding in rekening brengen. Nuon vergoedt deze kosten tot € 50,- inclusief btw per product (stroom en gas).
Als uw huidige contract eindigt binnen nu en 2 maanden, dan kunt u altijd probleemloos en zonder boetes overstappen. Als u een contract heeft voor onbepaalde tijd dan kunt u ook altijd de overstap in gang zetten. U betaalt dan nooit een boete. Als u een contract heeft van 1 jaar dat eigenlijk nog langer dan 2 maanden loopt dan is de overstap misschien ook nog wel interessant voor u. Bekijk dan even hoe hoog de boete is die u moet betalen. Als die boete 50 euro is, dan vergoed Nuon dus die boete voor u.

Over Nuon

Nuon is een energieonderneming, die circa 2 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Het is daarmee een van de grootste aanbieders van stroom en gas in Nederland. Het bedrijf produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas. Zij biedt verschillende energie-gerelateerde producten en diensten.

De uitgangspunten voor Nuon in haar bedrijfsuitvoering zijn:
– betrouwbaarheid van levering
– betaalbaarheid van energie
– een zo duurzaam mogelijke energieproductie

U bent dus zeker van een goed product, een goede levering en dat bij een zo duurzaam mogelijke productie.

Profiteer nu!

Profiteer nu van de “Helemaal uit je stekker weken” van Nuon en stap ook over. Klik op de banner hieronder om u direct aan te melden.