Energie vergelijken

Bespaar tot wel 450 euro! Overstappen is gratis en zo geregeld. U hoeft uw huidige energiecontract niet zelf op te zeggen. Dat doet de gekozen energieleverancier voor u na het invullen van het aanvraagformulier op onze site.

EENVOUDIG OVERSTAPPEN NAAR EEN ANDERE ENERGIELEVERANCIER  

T

Vergelijk prijzen en stap over

U heeft 14 dagen bedenktijd

M

Oude contract wordt opgezegd

a

Meterstanden doorgeven

Z

U bent overgestapt

Hoe lang bent u al klant van dezelfde energieleverancier? Weet u zeker dat u niet teveel betaald? Misschien is het tijd om de verschillende energiekosten te vergelijken?

Allemaal vragen die we ons regelmatig zouden moeten stellen. Want regelmatig energiekosten vergelijken loont. Energieleveranciers willen niets liever dan u als nieuwe klant begroeten en daarom komen ze vaak met aantrekkelijke aanbiedingen, welkomstcadeaus en hoge kortingen. U kunt daarmee tot zo’n € 450,- per jaar besparen. Vergelijk dus vandaag nog uw energiekosten en stap over.

Ja, ik wil direct vergelijken.

Welke energieleverancier past bij mij?

Inmiddels zijn er zo’n 40 energiebedrijven actief op de Nederlandse markt. Geen wonder dat u soms tussen de bomen het bos niet meer ziet. Allemaal schermen ze met fantastische tarieven. Maar welke leverancier is nu het goedkoopst voor uw situatie? De energievergelijker houdt rekening met uw woonsituatie en gemiddelde energieverbruik. Zo berekent u binnen enkele seconden welke energieleverancier de beste oplossing is voor uw portemonnee.

Energiekosten vergelijken in 4 simpele stappen

Als u naar de energievergelijker gaat, vragen wij u om een paar gegevens in te vullen:

 1. Uw postcode en huisnummer.
 2. Uit hoeveel personen uw huidhouden bestaat.
 3. Uw gemiddelde energieverbruik.

Daarna drukt u op de knop bekijken. Binnen enkele seconden krijgt u van ons een compleet en onafhankelijk overzicht van de meest gunstige tarieven.

Stap over en bespaar direct

Ook overstappen is zo gepiept. U hoeft alleen maar de energieleverancier van uw keuze aan te klikken en uw gegevens in te vullen. Wij regelen de rest. Zo kunt u direct beginnen met besparen.

Krijg ik een boete als ik overstap?

Als u uw energiecontract voortijdig beëindigt, kan uw huidige leverancier een boete opleggen. De hoogte van deze boete is vastgesteld door de Autoriteit Financiële Markten. Energieleveranciers zijn verplicht zich aan deze maximum bedragen te houden. De bedragen variëren van 50 euro bij een resterende looptijd van 1,5 jaar tot 125 euro bij een resterende looptijd van 2,5 jaar.

Laat u zich niet afschrikken door deze boete. Het kan in veel gevallen toch lonen om over te stappen. Zo kan het zijn dat uw huidige leverancier bereid is een deel van de boete op zich te nemen. Ook kan het zijn dat het voordeel van de nieuwe leverancier uw boete ruimschoots compenseert.

Vergelijk dus direct uw energiekosten en stap vandaag nog over.

Onafhankelijk en actueel

Energie-vergelijken.net is onafhankelijk. Dit betekent dat wij geen contracten of afspraken hebben met energieleveranciers. Wél is het zo dat wij dagelijks contact hebben met leveranciers om voor u de beste prijs te bedingen. Om die reden kunnen wij de prijzen laag houden en vindt u bij ons de meest actuele aanbiedingen. Iedere leverancier wil immers graag nieuwe klanten verwelkomen. Als u via ons overstapt is dat in de meeste gevallen dus goedkoper dan wanneer u de overstap direct via de energieleverancier regelt.

 Hoe werkt een overstap?

Overstappen is simpel. U vult uw gegevens in en wij regelen de rest. Nadat u uw gegevens heeft ingevuld gebeurt het volgende:

 • Uw wordt aangemeld als klant bij de leverancier van uw keuze.
 • De nieuwe leverancier zegt uw oude contract op.
 • Binnen zes tot acht weken ontvangt u dan uw energie van de nieuwe aanbieder.

In principe hoeft u uw huidige energieleverancier dus niet in te lichten. Ons advies is echter om wel even naar uw huidige contract te kijken en te zien of er voldoende ruimte (minimaal acht weken) is om de overstap af te handelen.

Is die ruimte er niet, en loopt uw contract bijvoorbeeld binnen enkele weken af, dan kan het zomaar zijn dat de overstap ‘kruist’ met de verlenging van uw huidige contract. En dan zit u zomaar weer een jaar vast aan uw huidige leverancier.

Meer over overstappen naar een andere leverancier leest u hier.

 

 

 

 

DE VOORDELEN VAN ENERGIE VERGELIJKEN

 1. Bespaar tot wel 450 euro per jaar
 2. 100% betrouwbaar
 3. Exclusieve aanbiedingen
 4. Overstappen is zo geregeld
 5. 2 weken bedenktijd
 6. Aangesloten bij Webwinkelkeur
Aanbieding van de maand
Top-aanbieding van Oxxio! Profiteer ook!
WebwinkelKeur Webwinkel Keurmerk

Energie-vergelijken.net is onderdeel van Stellar Web Concepts.
Rie Mastenbroekstraat 7
2031VR Haarlem