De goedkoopste energieleverancier

Gas, water, licht: vaste lasten, die u het liefst zo laag mogelijk houdt. U kunt op tal van manieren besparen op uw energierekening. Zo kunt u bijna 100 euro per jaar besparen door sluipverbruik tegen te gaan. Een nog grotere besparing behaalt u vaak door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. Maar wie is de goedkoopste energieleverancier?

Helaas is daar niet één antwoord op te geven. De goedkoopste leverancier is afhankelijk van verschillende factoren. Door het invullen van de energievergelijker krijgt u een advies op maat. Zo ziet u direct hoeveel u kunt besparen.

>>Ik wil direct energieleveranciers vergelijken

Overstappen = besparen

Regelmatig switchen van energieleverancier is in de meeste gevallen aan te bevelen. Dat zit zo. De meeste leveranciers doen er veel aan om nieuwe klanten binnen te halen. Dit doen ze door het weggeven van cashbacks, welkomstcadeaus of scherpe aanbiedingen. Deze acties zijn gericht op nieuwe klanten. Wilt u profiteren van kortingen, dan moet u dus regelmatig een ‘nieuwe klant’ worden. Overstappen = besparen!

Wij raden u aan om in ieder geval jaarlijks opnieuw de energievergelijker in te vullen om zeker te weten dat u niet te veel betaalt.

De goedkoopste energieleverancier voor uw situatie

Wist u dat u tot wel 450 euro per jaar kunt besparen op uw energierekening? We zeiden het hierboven al: we kunnen niet één specifieke leverancier aanwijzen die in alle gevallen het goedkoopst is. Dat verschilt namelijk per huishouden. Wat voor de één de goedkoopste energieleverancier is, hoeft dat dus niet voor u te zijn. Welke energieleverancier het goedkoopst is voor u, hangt af van een aantal zaken:

Dit zijn ook de zaken die u invult in de energievergelijker. Op basis van deze gegevens krijgt u binnen enkele seconden een onafhankelijk en actueel overzicht van de goedkoopste aanbieders voor uw specifieke situatie. Ziet u een goedkopere aanbieder? Dan regelen wij ook uw overstap. Meer informatie over wisselen van energieleverancier leest u hier.

Wij raden u aan om de algemene voorwaarden van uw huidige energiecontract te checken voordat u overstapt. Zo voorkomt u eventuele dubbele rekeningen of andere onverwachte zaken. De meeste energie-aanbieders hebben de algemene voorwaarden op hun site staan. Mocht u daar niet uitkomen, bel dan gerust met de klantenservice. Zorg dat u al uw vragen heeft gesteld voordat u overstapt.

Overtuigd van de juiste keuze? Of twijfelt u? Na een overstap heeft u altijd nog twee weken wettelijke bedenktijd. Mocht u dus spijt hebben van uw keuze en terug willen naar uw oude leverancier, dan kan dat gewoon.  

De voordelen op een rij

Overstappen via een onafhankelijke vergelijkingssite als minnebreuker.nl heeft meerdere voordelen. 

  1. U vergelijkt in één keer alle energieaanbieders

Wij vergelijken niet alleen de grootste leveranciers zoals Nuon of Eneco, maar nemen ook kleinere aanbieders in ons overzicht op. 

  1. U ziet de scherpste tarieven voor uw situatie

Onze energievergelijker houdt rekening met uw specifieke woonsituatie.

  1. U ontdekt de goedkoopste energieleveranciers van dit moment

Wij krijgen alle energieaanbiedingen aangeleverd van de leveranciers. Daarom vindt u bij ons de meest actuele aanbiedingen.

  1. Overstappen via een vergelijkingssite is goedkoper

Energieleveranciers leveren scherpe acties aan bij energievergelijkingssites. Sommige daarvan zijn niet direct terug te vinden bij de leverancier zelf. Overstappen via een onafhankelijke vergelijkingssite levert dus vaak de grootste besparing op.

Ontdek wat u kunt besparen! Vul de energievergelijker in.

goedkoopste energieleverancier